Este adevărat că Arhanghelul Mihail este ocrotitorul copiilor?

Întrebare:

Am auzit o declaraţie la Radio Micul Samaritean ca Arhanghelul Gavriil este ocrotitorul copiilor. Este adevărat? Şi daca da, unde este scris aceasta în Scripturi?

Anterior am scris un articol întitulat “Despre Arhanghelii Mihail şi Gavril” unde veţi găsi ce scrie Biblia despre aceşti doi Arhangheli.

În Noul Testament există două referinţe la îngerul Gavril care se găsesc în Evanghelie. El este cel care a vestit naşterea Mântuitorului. În Vechiul Testament mai sunt alte două referințe în cartea prorocului Daniel care ni-l prezintă pe Gavril ca cel care a dat interpretarea vedeniilor lui Daniel.

Cred ca ceva v-a scăpat din vedere când ascultaţi emisiunea la Radio. Arhanghelul Mihail este numit în cartea Daniel “marele voivod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău”, adică ocrotitorul copiilor poporului din care era Daniel, a poporului Israel. Şi când zice aceasta nu vrea să spună că doar a copiilor, ci a întregului popor Israel care în Biblie de nenumărate ori sunt numiţi “copiii lui Israel”, în sens că sunt descendenţii lui Israel, adică a lui Iacov, a cărui nume a fost schimbat în “Israel”.