Ce spune Biblia despre numerologia ”prorociţei” Carmen Harra?

Întrebare:

Domnule preot Vasile, îmi doresc să mă ajutați cu un lucru. În 2008 venise la o emisiune de la TV o femeie pe nume Carmen Harra – un fel de prooroc care din copilărie, dintr-un accident a reușit sa vorbească cu bunicul ei (mort). De atunci spune că reușește să vorbească cu persoanele moarte. Și a prezis diverse lucruri la diverse persoane importante din America, precum și atentatul de pe 11 septembrie 2001.  Și pe lângă asta, a dat importanță numerologiei. Explică persoanelor importanța numerelor. Cum, spre exemplu, că numărul 4 înseamnă bani (adică daca ești născut în ziua sau luna a 4-a vei avea bani) sau dacă ești cu numărul 5 vei avea eșec în dragoste, că și Dumnezeu a folosit numere divine precum 1, 11, 12 etc. și alte lucruri de genul asta. Eu am început de atunci să cred importanța unor numere, iar uneori fac (sau nu) unele lucruri dacă au diverse numere, cu toate că ceva îmi spune că e greșit și că, dacă Dumnezeu a creat numerele tot El are grija de ele, nu noi. Sper ca m-ați înţeles. Vă rog sa mă ajutați. Vă mulțumesc.

Carmen Harra s-a făcut vedetă mai ales pentru discuţiile care le întreţine cu sufletele celor morţi (ex. Mădălina Manole). Vorbitul cu morţii este o practică categoric condamnată de Dumnezeu în Biblie. El a spus:După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău. Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta. (Deuteronomul 18:9-14)

Şi ca să înţelegem cât de grav este acest păcat, am găsit de cuviinţă să mai citesc şi această lege dată de Dumnezeu poporului Israel şi lăsată în Cuvântul Său.

Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor.” (Leviticul 20:27)

Nu doar Carmen Harra apelează la această practică. Sunt şi mulţi alţii, doar că Carmen Harra a învăţat cum să exploreze la maxim această practică păcătoasă pentru aşi face nume şi pentru a duce multă lume în eroare.

Numerologia practicată de Carmen Harra face parte din aceeaşi categorie de lucruri interzise de Dumnezeu pentru că este făcută cu scopul ghicirii, vrăjitoriei  şi vestirii viitorului şi se plasează sub aceeaşi condamnare.

Încetaţi să mai credeţi în profeţii false ca cele spuse de Carmen Harra. Începeţi să studiaţi Sfintele Scripturi (Biblia) şi alegeţi să trăiţi doar prin credinţă în Domnul Isus Hristos. Aşa să vă ajute Dumnezeu.