De ce Isus a spus că este mai ferice de femeile sterpe? (Luca 23:28-31)

Întrebare:

Aș vrea să înțeleg ce se spune în Evanghelia după Luca 23:28-31. Nu pot înțelege de ce Isus spune că e mai bine ( mai fericit) sa fii stearpă? Nu pot înțelege, sau eu poate ceva nu am luat în vedere. Şi versetele 30 și 31 nu pot înțelege. Vă rog să mă ajutați sa le înțeleg. Va mulțumesc! anticipat.

De ce Isus a spus că este mai ferice de femeile sterpe?

Înainte ca să dau explicaţia, să vedem ce spune pasajul din…

Evanghelia după Luca 23:28-31

Isus S-a întors spre ele şi a zis: „Fiice ale Ierusalimului, nu Mă plângeţi pe Mine; ci plângeţi-vă pe voi însevă şi pe copiii voştri. Căci iată vor veni zile, când se va zice: „Ferice de cele sterpe, ferice de pântecele care n-au născut şi de ţâţele care n-au alăptat!” Atunci vor începe să zică munţilor: „Cădeţi peste noi!”, şi dealurilor: „Acoperiţi-ne!” Căci dacă se fac aceste lucruri copacului verde, ce se va face celui uscat?” (Luca 23:28-31)

Domnul Isus s-a referit aici la distrugerea Ierusalimului până la care nu mai rămăsese mult timp. Mântuitorul spune că este “ferice de cele sterpe”, adică de femeile care nu au putut să dea naştere la copii pentru că atunci când Ierusalimul va fi asediat, ochii lor nu vor vedea suferinţa şi moartea copiilor lor dragi. Vă invit să ascultaţi predica despre dărâmarea Ierusalimului pe care am predicat-o la Biserica “Bunăvestirea” din Chişinău pe care o păstoresc.

Această profeţie despre suferinţele poporului Israel se mai referă şi la perioada necazului cel mare prin care vor trece acest popor în perioada când va domni pe acest pământ Antihristul.

Când vorbeşte despre “copacul uscat” se referă din nou la poporul Israel care nu L-au recunoscut pe Mesia lor şi nu a adus roadele vrednice de pocăinţă şi tocmai din această pricină urmează să vină peste ei aceste mari nenorociri.