Se află fecioara Maria în cer sau este adormită cu toți sfinții?

Întrebare:

Sfânta Maria, mama DOMNULUI, este în cer sau și dânsa este adormită până la venirea Domnului?

În Sfânta Scriptură este scris astfel:

Dar acum, Hristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi. Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit şi învierea morţilor. Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos, dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod, apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. (1 Corintieni 15:20–23)

Domnul Isus este numit pârga celor adormiți. Pârgă înseamnă primul rod. Cu privire la învierea din morți Domnul Isus este primul rod, căci El a înviat a treia zi și apoi peste 40 de zile S-a înălțat la cer. Nicăieri în Biblie nu este scris că după moartea fizică fecioara Maria să fi înviat din morți sau să se fi înălțat la cer. Cei care fac afirmații de felul acestea, oricât de vechi nu ar fi ele, nu au nici cel mai mic temei biblic pentru a le face. Afară de Domnul Isus nu a înviat încă nimeni cu o înviere asemănătoare cu a Lui. Și Scriptura spune clar care este ordinea. Priviți cu atenție la versetul pe care l-am citat și veți vedea că este scris că Hristos este cel dintâi rod, apoi următorii care vor învia sunt cei ce sunt ai Lui, adică creștinii și ei vor învia la venirea Lui. Fecioara Maria face parte din cei care sunt ai lui Hristos și ea va învia odată cu toți ceilalți sfinți.

Este cineva care mai vizitează din când în când acest portal și oricare nu ar fi subiectul tot la Fecioara Maria se întoarce și pe oricine ar crede că ea nu este Mântuitoare sau că este veșnic fecioară, sau că ar mai fi născut copii, îl numește eretic și sectant. Îmi dau seama ce reacție va avea la acest articol persoana respectivă și alții ca ea. Să nu uităm însă că criteriul de bază nu este ce credem noi, ci ceea ce este scris în Biblie.

Recent am început să spun Evanghelia unui taximetrist din Sankt-Petersburg și am rămas uimit de afirmațiile pe care le făcea acel om. El a spus că toată lumea a fost creată de oameni. L-am întrebat dacă se aude bine pe sine și a spus că da, se aude bine și că crede că lumea a fost făcută tot de oameni și zice: “Ce este așa de greu să creezi un sistem solar?” Vorbea așa de parcă avea acasă laborator sau fabrică de făcut sisteme solare. Uite așa vorbesc unii și ce este în mintea lor este departe de realitate. Să avem grijă și să nu uităm că adevărata realitate este în Biblie și toate trebuie să le judecăm din perspectiva acestei adevărate realități descoperite nouă de Creator. Așa să ne ajute Domnul.