Familie transformată prin Evanghelie

Astăzi am plecat de dimineaţă de la Chişinău spre Novokuzneţk, Siberia unde urmează să predau un seminar de studiu biblic inductiv şi de asemenea un seminar unde voi pregati liderii din această regiune cum să folosească predarea computerului în evanghelizare. Am zburat cu avionul pana la Novosibirsk, care se afla la o distanţa mai mult de 300 km de la Novokuzneţk. Aici, a venit sa ma întâlnească fratele Iurii, şi m-a condus la locul unde voi rămâne să dorm peste noapte ca să merg a doua zi mai departe spre Novokuznesk. În drum am fost curios să aflu cum acest om a cunoscut pe Hristos şi ce a făcut Evanghelia în viaţa lui. Iată lucrurile care le-am aflat.

După ce s-a întors din armată, a căutat să înceapă o afacere. A făcut un atelier de lemnărie şi parcă mergau bine treburile, pana a venit într-o zi un om cu mare influenţă şi i-a luat totul. A început să facă o altă afacere şi iar s-a repetat acelaşi lucru. Atunci, în disperarea lui, a început să folosească droguri, mai ales că avea exemplul fratului mai mic Andrei, care încă de la 14 ani a început să folosească clei (toxomanie) şi de la 16 ani să se drogheze. Andrei ajunse-se într-o stare în care părea că se va muri curând. Dar…

Într-o zi mama a nimerit la un grup de studiu biblic acasă la cineva. A povestit şi lui Andrei şi el a venit din curiozitate. Pentru că biserica duce o foarte intensă activitate printre persoanele care se droghează şi o fac prin centre de reabilitare, a mers şi Alandrei la un astfel de centru. La foarte scurt timp, a primit pe Domnul Isus în inimă şi a fost deplin eliberat de patimile care l-au chinuit până acuma.

A mers şi Iurie acolo şi lucrurile au început să se transforme, dar pentru că a avut o cădere întrând într-o relaţie amoroasă cu o fată, care tot se droga, a hotărât să nu fie făţarnic şi să nu mai meargă la biserică. Continua să se drogheze şi la scurt timp a nimerit la închisoare unde prin minute, zice el, că i-au dat doar 4 ani de lipsă de privaţiune. De acolo a contactat pe pastorul lui, care a continuat să-l ajute cu sfaturi şi învăţătură şi aşa s-a restabilit. La scurt timp a fost eliberat din închisoare şi acum, a hotărât să se dedice lucrării Evagheliei lucrănd în misiune şi la centrul de reabilitare ca şi şofer şi nu doar, fiind gata să facă orice lucrare care este nevoie şi o poate face.

Cu mare bucurie şi mândrie a continuat să-mi povestească despre fratele lui Andrei, care zice că a întemeiat o familie, şi-a restabilit sănătatea, are un copil care prin mila Domnului s-a născut sănătos şi, cel mai frumos lucru, şi a ajuns să fie angajat de o companie foarte privilegiată şi unde i se dădea un salar bun. Dar, când a văzut că relaţia lui cu Dumnezeu se răceşte, a hotărât într-o zi să lase totul şi s-a dedicat să facă şi să slujească la un centru de reabilitare, ca şi cel unde a fost transformată viaţa lui şi unde l-a cunoscut pe Hristos. Totdeauna la acel centru sunt 12 oameni, foşti drogaţi, care fac studiu biblic şi în fiecare zi, 6 din ei merg să lucreze aşa ca să poată întreţine toată activitatea lor. Andrei se îngrijeşte de partea spirituală a acestei lucrări şi pentru a aranja cu lucrul. La centul acesta îşi găsesc salvarea mulţi oameni care îşi pierduse speranţa că mai este pentru ei scăpare din robia în care au nimerit. Salvarea şi eliberarea lor le-o dă Isus prin Evanghelia care le este propovăduită de cei ce le slujesc.

Ştiu că este un mare număr de oameni care se droghează la noi în ţară, în Moldova şi ce mult mă rog să ridice Dumnezeu bărbaţi şi femei din copiii săi care să-şi dedice viaţa lor salvării acestor suflete, aşa cum o face Andrei şi cum au făcut cei ce i-au adus vestea bună lui Andrei.

Un alt lucru este că aceşti oameni nu au aşteptat să înceapă cu ceva foarte, foarte mare. Ei au început cu ceia ce a fost posibil. Numai atunci creşte şi calitatea şi volumulr lucrării şi, bineînţeles, şi rezultatele.

Tu nu ai fost cumva afectat de acest rău, de droguri? Nu este nimeni afectat din familia ta, sau din rudele tale, sau din prieteni? Ce poţi face pentru ei ca să-i ajuţi să scape din această robie? Nu cumva eşti de acord cu majoritatea care spune că: „Pentru ei nu mai este salvare.” Nu te lăsa convins de ei. Domnul Isus este acelaşi ieri, azi şi în vechi. El are putere să ne elibereze de orice păcat, prin ascultarea de Evangheliei. Nu vri şi tu să începi o astfel de lucrare?