Învățați-vă să faceți bine și să căutați dreptatea | Editorial Radu Blendarencu

“Dezbină și stăpânește” spuneau latinii în vechime înainte de a supune alte națiuni. Acest proverb cu anii a fost ridicat la rang de principiu și folosit de unii oameni pentru a aduce ură în societate. Deși suntem o țară atât de mică, cei care ne-au condus și ne conduc au reușit să ne dezbine, după limba pe care o vorbim, după zonele geografice în care ne-am născut, după apartenența religioasă pe care o avem și, nu în ultimul rând, după preferințele politice.

Deși ca și țara am făcut majoratul, ne confruntăm cu multe provocări. Cineva vrea să ne dezbine ca și popor atât de încercat de-a lungul istoriei, tocmai ca mai apoi, ușor, să stăpânească. S-au tot încercat diferite acțiuni împotriva țării noastre pe parcursul anilor, acțiuni care au reușit, din păcate, să ne dezbine atât de mult. Și tocmai rolul unui politician este ca să fie un echilibru și să zidească punți pentru a face din țara noastră acel loc de care să ne mândrim. În loc să ne unim forțele să contribuim la bunăstarea puținilor oameni care aleg să mai rămână în Republica Moldova, ne-am implicat cu toții în lupte politice.

Lupta pentru putere este ceva firesc, dar ca în orice competiție sau întrecere sunt reguli pe care trebuie să le respectăm, iar în cazul în care nu dorim să o facem, mai devreme sau mai tirziu vom suferi, pentru că deasupra tuturor evenimentelor este un Dumnezeu de care nimeni niciodată nu poate ascunde nimic și la vremea potrivită El va interveni. Cei care sunt puși în dregătorii au marea responsabilitate de a face dreptate, de aceea mă rog ca în aceste clipe în care ne aflăm, taberele implicate în această situație să facă dreptate. Dumnezeu promite în Cuvântul Său ,,că celor ce judecă drept le va merge bine și o mare binecuvântare vine peste ei”, iar oamenii care doar dezbină ca să stăpânească vor avea partea de mari căderi.

Nimeni să nu uite că a face dreptate și judecată este mai plăcut Domnului decât orice dar, de aceea misiunea fiecărui politician nu este în niciun caz de a dezbina. Biblia spune că fiecare politician are câteva obligații. În primul rând să se învețe a face bine. Să facă bine prin a spune doar adevărul și a fi cât mai simplu în comunicarea cu oamenii. Să facă bine, fiind o carte deschisă pentru cei care l-au votat și primul în fapte bune. Un alt lucru care va contribui la unitatea țării este atunci când fiecare politician va face dreptate și va ocroti legea țării în care trăiește. Tocmai pentru că nicio zi pe care o trăim nu este în mîinile noastre, fiecare oră este un dar de la Dumnezeu, de aceea să ne calculăm pașii în dependență de acest adevăr.