S-a referit Isus la planificarea familiei în Evanghelii? (Luca 18:16)

Întrebare: 

Pace frate Vasile. Vreau să știu cu exactitate la ce se referă Luca 18:16 când spune că Isus a chemat la Sine pe copilași și a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți; căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca ei. Mulți spun că se referă la ,,să nu opriți nașterea de copii’’. Eu personal cred că este total diferit.

Isus și copiii

Așa o afirmație este ruptă din contextul Scripturii. Este suficient să citim versetul anterior ca să înțelegem motivul pentru care Domnul Isus a spus aceste cuvinte: 

I-au adus şi nişte copilaşi, ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii, când au văzut lucrul acesta, au certat pe aceia care-i aduceau. (Luca 18:15

Deci, Isus  a spus ucenicilor să nu-i impiedice pe părinți să aducă copiii la El. Și azi mai sunt părinți, bunei și oameni maturi care nu dau importanța cuvenită copiilor când este vorba despre capacitatea lor de a înțelege și a crede Cuvântul lui Dumnezeu și nesocotesc lucrarea aceasta. Este foarte important să-i învățăm pe copii de mici Cuvântul lui Dumnezeu și să facem lucrul acesta și acasă și la școală, și la biserică, peste tot unde este posibil să le oferim copiilor posibilitatea să-L cunoască pe Domnul Isus și Cuvântul lui Dumnezeu. În cadrul misiunii Precept Ministries International au fost elaborate manuale excepționale de studiere a Bibliei pentru copii care au fost traduse de învățătorii Mia și Costel Oglice în limba română. Iată aici o listă a acestor manuale: 

În fiecare an organizăm în Moldova, România și multe alte țări din lume tabere unde studiem cu copiii Biblia într-un mod interesant și interactiv, folosind aceste manuale. Dacă doriți să participați ca și profesor la aceste tabere sau să organizați în localitatea din care faceți parte, comunicați-ne și vă vom ajuta. Acum dezvoltăm și un manual de studiere a limbii engleze “English for a New Life for Kids” și până la sfârșitul anului 2017 ne rugăm să iasă de sub tipar. 

Este o foarte mare necesitate să fie bine dezvoltată școala duminicală în toate bisericile din țară și pentru aceasta în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Eurasia există o facultate specială unde sunt pregătiți profesorii de școală duminicală și de Religie

În cadrul bisericii “Buna Vestirea” din Chișinău, pe care o păstoresc, lucrăm cu un număr de 2600 de copiii din Chișinău și punctele de misiune și pe toți acești copii îi învățăm în mod sistematic Sfintele Scripturi prin intermediul școlii duminicale, taberelor, lecțiilor de Religie la școală, secții sportive etc. Acum ne rugăm să ne ajute Dumnezeu să le oferim la fiecare din acești copii un cadou de Crăciun și neapărat acest cadou să includă și un manual de studiu biblic pe care să-l studieze. Vă invit să vă alipiți nouă în acest proiect și să lăsăm astfel pe acești copii să vină la Isus prin cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu.