Întoarcerea lui Isus, cerul și iadul

Întrebare: În ultimul timp pe internet se vorbește despre mărturia unei fete din Ecuador pe numele Angelica. Într-un video clip pe youtube ea relatează că a murit și a înviat. În timp ce era moartă a făcut o călătorie cu Isus în rai și iad. Astfel de mărturii nu sunt oare tipice unui grup confesional? Cum trebuie să ne atârnăm față de astfel de mărturii? Avem oare dreptul la îndoială?
https://www.youtube.com/watch?v=BkFRPt4xIVY

În ultimul timp, tot mai mulți creștini sunt în căutarea unei experiențe personale supranaturale cu Dumnezeu în care omul tinde să simtă prezența Duhului Sfânt în viața lui prin anumite experiențe emoționale trăite. Duhul lui Dumnezeu este interpretat diferit și manipulat de parcă ar fi o putere supusă omului. Important este pentru fiecare dintre noi să înțelegem că Duhul lui Dumnezeu este a treia Persoană din Trinitate, dar nu o putere ce poate fi manipulată.

“Întoarcerea lui Isus, cerul și iadul” – așa se începe mărturia lui Angela Zambrano. Timp de 23 de ore Angelica a fost moartă, timp în care după spusele ei Domnul Isus i-a arătat împărăția întunericului și a luminii și întoarcerea Lui. Aceasta s-a întâmplat în toamna anului 2009 în timp ce familia ei se afla într-un post de 15 zile. Angelica s-a unit acestui post cu scop de a simți prezența Domnului în mod deosebit în viața ei.

Am ascultat cu atenție mărturia ei  și iată care lucruri mi-au atras încă o dată atenția.

  1. Angelica îL limitează pe Dumnezeu pentru că nu ÎI cunoaște caracterul. În timp ce Dumnezeu le vorbește persoanelor ce posteau împreună cu ea și se aflau în aceeași casă, ea spune că este ignorată de Dumnezeu. Ce înseamnă că Dumnezeu vorbește cu toți, dar nu vorbește cu ea? Ea îL percepe pe Dumnezeu ca un împlinitor al nevoilor temporare, experiențe, și că trebuie să facă ceva special (post de 15 zile) ca Dumnezeu să îi vorbească în special și personal. Biblia spune că Dumnezeu se descoperă în Cuvântul Său.
  2. Cum poți să vezi Duhul lui Dumnezeu? În mărturia ei spune că în timp ce era pe pământ a văzut doi îngeri și pe Duhul lui Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu nu poate fi văzut pentru că este Duh, El are aceeași natură cu Tatăl (Evrei 10).
  3. La un moment dat spune că îngerii nu vorbeau cu ea. Aici se contrazice pentru că la început spune că îngerii i-au spus pentru ce au venit.
  4. Atunci când moare s-a coborât cu Domnul Isus în iad și acolo pielea începe să ardă. Cum poate să ardă pielea dacă ea nu era în trup?Pentru că tot ea afirmă ca a primit un trup nou, diferit de al ei. Un trup de slavă vom primi doar la învierea din morți (1 Tes. 4-5, 1 Cor.15).
  5. Când se află în iad vede duhuri rele care aveau săgeți. Fiecare duh rău avea un nume al păcatului. Ea spune că Isus i-a spus că îngerii răului trag săgeți în om și ce păcat îl atinge acela este păcatul căderii lui. Biblia ne spune că păcatul este alegerea omului, dar nicidecum omul nu este marcat cu un anumit păcat care este din timp (Geneza 4:7).
  6. Când ajunge în rai vede toate personajele din V.T. Avraam, David, Iosua, etc. care sunt tineri, nu sunt în vârsta când i-a luat Dumnezeu. În Ev. după Matei 17:3 Petru, Ioan și Iacov văd pe Moise și pe Ilie. Nu ni se spune în ce stare erau, dar ei îi recunosc. Probabil că nu erau tineri. Apocalipsa 4:4 spune că cei 24 de bătrâni stau înaintea scaunului de domnie a lui Dumnezeu și i se închină Lui. Bătrîni, dar nu tineri.
  7. Atunci când se află în iad primește un sul de la Isus Hristos pe care trebuie să scrie tot ce vede. Spre sfîrșitul mărturiei ei, nu mai spune nimic de el. Unde sunt notitele ei? Le-a văzut cineva? Nu.
  8. După ce se întoarce are o experiență cu dracii care vor s-o omoare.Ea încearcă să se lupte singură cu ei. Știm că Cel rău nu are nici o putere asupra celui născut din nou dacă Dumnezeu nu îi permite. Iov 1-2.
  9. ÎN FINAL: Din analiza pe care am făcut-o sunt anumite lucruri care nu corespund Cuvîntului lui Dumnezeu. Cuvîntul lui Dumnezeu învață foarte mult despre existența iadului și a împărăției lui Dumnezeu și Însuși Dumnezeu spune că Cuvîntul Lui este vrednic de crezare. De aceea, să ne punem toată încrederea anume în Cuvîntul Său, să ne aducem viața în orînduială  și să așteptăm venirea lui Isus, predicînd vestea bună a mîntuirii celor care încă nu Îl cunosc.