ATAC LA LIBERTATEA DE EXPRIMARE: De ce cred că a atacat Oleg Brega platforma Privesc.eu?

Am rămas adânc indignat să văd cum Oleg Brega a atacat în judecată platforma Privesc.eu. Să nu mă înţelegeţi greşit. Condamn orice fel de instigare la ură sau comentarii indecente plasate pe Internet. Dar, oare nu este Oleg Brega cel care a plasat şi plasează astfel de comentarii? Oare nu s-a declarat el “inamic public” şi în mod deschis subminează valorile naţionale?

Fiind invitat odată pentru o dezbatere televizată am făcut descoperirea că urma să discut tocmai cu Oleg Brega. Doar a apărut la uşă înainte ca să întrăm în emisiune şi de odată a şi început să arunce ofense la adresa mea şi a tuturor preoţilor. A trebui să-i amintesc că mai întâi oamenii se salută unii pe alţii, indiferent de felul cum gândesc sau ce opinii au şi apoi încep să abordeze aceste opinii şi o fac în mod civilizat.

Împreună cu GenderDoc-M, Oleg Brega de mult timp urmăreşte să reducă la tăcere pe oricine este de altă opinie, mai ales atunci când aceasta ţine de subiectul homosexualităţii. Pentru ei există doar două opinii: a lor şi greşite. Doar că până acum au făcut lucrul acesta destul de subtil şi puţini erau cei care îşi dădeau seama, pe când acum au dat la iveală adevăratele lor intenţii – să lipsească de libertatea de exprimare pe oricine nu acceptă modul deviant homosexual de viaţă.

Cu excepţia reprezentanţilor de la Amnesty International (care fac parte din aceeaşi echipă cu GenderDoc-M şi de multe ori urmăresc aceleaşi obiective), toţi participanţii la emisiunea de la PublikaTV au realizat că prin acţionarea platformei Privesc.eu în judecată, Oleg Brega (şi toată echipa care se proclamă “societate civilă”) au atacat în mod obraznic dreptul la libertatea de exprimare.

Cum am spus, o caracteristică a oamenilor prinşi în păcatul homosexualităţii este că nu tolerează nicicum o altă opinie. Când a venit doctorul Paul Cameron la Chişinău, au făcut un mare şi foarte agresiv scandal în faţa locului unde urma să aibă loc o întrunire cu participarea doctorului şi au scandat multe lucruri ofensatoare la adresa lui pentru că ei nu tolerează o altă opinie. 

Dar, ne întrebăm de ce au procedat astfel Oleg şi echipa autoproclamată “societate civilă”? Ei, care toată ziua scandează şi fac proteste prin care cer libertate la opinie…  Pentru că în felul acesta vor să grăbească adoptarea legii anti-discriminare care va cuprinde şi sintagma “orientare sexuală” şi aşa să aibă la mână toate pârghiile legii pentru a reduce la tăcere completă pe oricine va fi de o altă părere. Atunci vom vedea noi ce înseamnă hărţuiri, când va începe să fie tras în judecată nu doar cine are o altă părere, ci oricine nu va mărturisi “crezul” lor aşa cum o vor ei. Când a fost la Moldova, Juristul Alexa Spac, la întâlnirea cu juriştii ne-a împărtăşit multe exemple de dictatură homosexuală din ţara lui în acest sens. Este important să luăm bine seama şi să realizăm pericolul.

Când vine un pericol, de obicei, tendinţa omului este să creadă în mod greşit că nu-l va afecta pe el. S-a întâmplat odată că în timpul prăbuşirii unui avion toţi care erau în el ţipau, strigau, se rugau, fiecare ce apuca şi doar unul singur sta liniştit cu centura prinsă. Vecinul l-a întrebat:
– Cum de stai aşa liniştit? Nu realizezi că ne prăbuşim?
– Este al tău avionul?, a întrebat înapoi cel ce sta liniştit pe scaunul său…
– Nu.
– Atunci de ce-ţi faci aşa griji pentru avion?
Cam aşa este şi răspunsul majorităţii cetăţenilor la atacurile tot mai dese ale persoanelor care nu doar că sunt prinse în homosexualitate, dar o mai şi promovează. Oamenii cred că dacă nu-i afectează pe ei personal, nici nu trebuie să se deranjeze pentru că oricum nu-i va afecta. Să nu creadă nimeni astfel şi să nu se lase prinşi în această cursă.

Una din strategiile GenderDoc-M este să atragă de partea lor jurnalişti prin seminare, conferinţe şi felurite premii ca reprezentanţii mas-media să se convertească la acceptarea homosexualităţii ca şi normalitate şi apoi să o promoveze activ prin presă. Acum, cred că le-a crăpat răbdarea văzând că nu chiar toţi jurnaliştii se prind la aceasta şi  au hotărât să meargă pe altă cale – pe cea a intimidării presei.  Iată o caracteristică a dictaturii pe faţă. Nici acum nu mai credem că se urmăreşte instaurarea unei dictaturi homosexuale? Mă rog ca toţi jurnaliştii să realizeze acum seriozitatea acestui incident şi să înceapă a prezenta societăţii pericolul propagandei homosexuale (care se face cu scopul instaurării dictaturii homosexuale) şi poate în felul acesta îi vor convinge şi pe politicieni să se grăbească a aproba cât mai curând o lege care să interzică propaganda homosexuală (cum a fost adoptată în Sanct-Petersburg) şi să nu fie adoptată sub presiunile unor forţe din Europa legea (pretinsă anti-discriminare) care să includă sintagma “orientare sexuală”.

Este important pentru fiecare jurnalist să realizeze acum că este important să acţioneze şi să nu se lase intimidat. Trebuie să prezinte adevăratele intenţii şi să apere dreptul lor personal şi al tuturor cetăţenilor la libera exprimare.