Ai Bunul Simt: Nu fuma!

smoking1In unele parti ale lumii in zilele noastre duce o lupta impotiva fumatului. Este important sa opreasca fumatul din cauza rezutatelor negative care vin in urma fumatului. Eu sunt total impotriva fumatului pentru multe motive. In primul rand, parintii mei fumau cand cresteam eu si aveam si am alergie de fumul tigarii. In al doila rand, am vazut cum a murit bunica mea din cauza tigarii. In al treila rand, nu este frumos din partea celor care fumeaza sa fumeze in prezenta altora pentru ca fumul care iese de la tigara este mortal. In acest articol as dori sa explic de ce oameni nu trebuie sa fumeze.

  1. Fumatul este mortal si arata lipsa bunului simt. Majoritatea oamenilor pun un mare pret pe viata lor si nu ar face nimic sa o distruga. Fumatori isi distrug viata clipa de clipa si partea cea mai rea este ca ei platesc pentru tigari cu bani lor, adica, ei platesc sa-si scurteze viata. Biblie spune ca viata este extrem de pretioasa si trebuie sa fie protejata tot timpul. Fumatorilor nu le pasa nici de viata lor nici de viata altora. Fumatul care iese dintr-o tigara este mortal si cand fumatori fumeaza in prezenta altora deci incet cu incet distrug viata altora. Este ilegal sa ucizi cu o pusca dar este legal sa ucizi cu fum care iese dintr-o tigara. Stiu personal, multe cazuri unde un partener in casatoria isi pierde viata din cauza partenerului sau care fumea.
  2. Fumatul este foarte scump si fumatori cheltuiesc bani degeaba. Nu este nimic bun dintr-o tigara, nici pentru tine nici pentru cei ce sunt in jurul tau, si nici pentru lumea intreaga. In primul rand, daca ai economisi toti bani care cheltuiesti intr-o perioada de un an pentru tigari si ii ai folosi pentru altceva este probabil ca ai putea merge intr-o calatorie cu familia ta. In al doila rand, din punct de vedere medicala, sunt multe probleme care iti vin in urma fumatului. Nu este de ajuns ca oameni cheltuiesc multi bani pentru tigari, ei trebuie sa plateasca multi bani pentru ajutor medical care este necesar in urma fumatului. Mai rau este daca ei nu pot plati pentru ajutor medical, mai ales in statele unite, statul plateste, adica, cei care nu fumeaza trebuie sa plateasca de doua ori, cu viata lor pentru ca multi fumeaza in prezenta lor si distruge viata si bani de la stat sa ajute cu ajutorul medical.
  3. Fumatorilor nu le pasa de oameni in jurul lor, un semn de lipsa bunului simt. Cand un om fumeaza, fumul lui invadeaza spatiu altora in jurul. De obicei, cei ce fumeaza nu iau in consideratie ca este posibil ca in jurul lor sunt oameni care au alergie de fumat. Eu nu fumez si urasc tare fumul care iese dintr-o tigara, dar cei care fumeaza a lor nu le pasa de altii si fumeaza in prezenta oricaruie om. De asemenea, cand stai in jurul fumatului el intra in parul tau, in hainele tale etc.
  4. Omul cu bun simt vei gasi alternativa in loc sa fumeze. Economiseste-ti bani si foloseste-i pentru ceva bun. Ajuta-i pe cei in lipsa. Ajuta-l pe un misionar in loc de a cheltui bani tai degeaba cu tigari. Daca ai vrut sa renunti la tigari si ai dat fliment deci vreau sa-ti dau o solutie care te va ajuta. Pocaieste-te, urmeaza-l pe Isus Hristos, dedica-ti viata lui Isus si El iti va da puterea sa renunti la tigari. Cunosc un om care fumeaza toata viata si in timp cand era la o tabara crestina s-a pocait si l-a acceptat pe Isus ca Dom al vietii. Imediat dupa ce s-a pocait, el a renuntat la tigari si de loc nu fumeaza. Biblie spune ca Dumnezeu ne va ajuta si partea noastra este sa venim la El si sa-i dam lui voia. Nu ai vrea si tu ajutorul lui Dumnezeu?