”Virginitatea este la modă…”

”iar felele virgine sunt căutate”, spune Cristina, elevă în clasa a VII-a la un gimnaziu din Chișinău. Adolescenta mai susține că fetele virgine sunt o raritate în ziua de astăzi, de aceea se pune un mare preț pe această calitate.

Astăzi, proiectul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” a ajuns într-un gimnaziu din capitală, la care au participat 104 adolescenți din 6 clase, dintre care 27 au semnat legământul de păstrare a purității până la căsătorie. Elevilor li s-a predat o lecție de educație sexuală la subiectul virginităţii şi abstinenţei până la căsătorie.

În cadrul lecției, s-au pus în discuție subiecte diverse, cum ar fi: ”originea relațiilor intime”, ”cadrul legal pentru practicarea lor”, ”consecințele folosirii incorecte a acestor relații” și ”beneficiile de lungă durată ale respectării regulilor stabilite de către Dumnezeu”.

Elevii prezenți la lecții au fost foarte dinamici, participând în mod activ la dezbaterea subiectelor puse în discuție. În timp ce unii susțineau idealul virginității, spunând că

”fetele virgine sunt la mare căutare în ziua de azi”,

una dintre eleve s-a întrebat:

”Și ce dacă acest lucru va ține până la bătrânețe?”, cu alte cuvinte ”Ce se va întâmpla dacă dragostea adevărată va aștepta până la o vârstă înaintată?”.

În replică, i s-a spus: ”Dar care este siguranța că relațiile sexuale până la căsătorie îți vor garanta o relație de căsătorie și vor asigura un mariaj reușit?”

Lecțiile au fost asistate de către profesori, care au lăudat intenția proiectului de a-i informa pe adolescenți cu privere la subiectul despre relațiile intime.

”Ceea ce faceți, faceți foarte bine! La vârsta lor, unii deja au experimentat aceste relații, iar consecințele le vedem în jurul nostru”, spune directoarea gimnaziului. Ea a mai adăugat că una din consecințele acestor relații este suicidul, fiind provocat de lipsa de informare a tinerilor cu privire la acest subiect înainte de a iniția astfel de relații.

La sfârșitul lecțiilor, tinerilor li s-a propus să semneze un legământ prin care se angajează să-și păstreze puritatea până la căsătorie. În timp ce unii s-au abținut să facă acest pas, alții au semnat legământul cu bucurie, arătându-și decizia fermă de a se păstra curați până în ziua nunții.