”De unde să găsesc asemenea partener?”

Aceasta este întrebarea unui tânăr care a apărut în urma predării lecției despre virginitate din cadrul proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă”.

Pe data de 14 mai curent, proiectul ”DAA” a ajuns într-o regiune de Sud a Moldovei. Proiectul a fost prezentat de o echipă de voluntari din cadrul Asociației ”Pentru Familie”, care le-au vorbit tinerilor și adolescenților despre ”dragostea adevărată” – dragostea care așteaptă până la căsătorie.

În cadrul proiectului, tinerilor li s-a predat o lecție despre relațiile sexuale și despre virginitate, care au fost prezentate din perspectiva lui Dumnezeu. Lecția face parte din cursul ”Ce spune Biblia despre sexualitate?” și are drept scop educarea tinerilor în vederea relațiilor sexuale și prevenirea avorturilor, infertilității, suicidului și bolilor sexual-transmisibile ca și consecințe a utilizării greșite a acestor relații.

Liderii proiectului au prezentat perspectiva lui Dumenzeu asupra relațiilor intime și anume – ele sunt permise doar în cadrul căsătoriei, iar relațiile sexuale premaritale și cele în afara căsătoriei sunt un păcat care aduce cu sine urmări grave și sunt pedepsite de către Dumnezeu.

Subiectul a provocat reacții diverse și adverse printre elevi, parvenite în urma ascultării acestei lecții.

De exemplu, una dintre eleve s-a întrebat cum poate trăi un tânăr fără săruturi, ”acest lucru ar fi ca o viață trăită în gri”, spune ea.

Alții, însă, și-au arătat interesul față de viitor, întrebând: ”Dacă mă voi păstra curat până la căsătorie, de unde aș putea să găsesc un partener cu aceleași calități?” sau ”Sunt oare fericiți acei care se află într-o relație de căsătorie?”

Echipa de voluntari care au prezentat proiectul se așteaptă că informația pe care au primit-o tinerii îi va face să ia în serios deciziile pe care le vor lua și care le vor determina viitorul. Proiectul a fost prezentat în 10 clase dintre care 50 de tineri și adolescenți au semnat legământul de păstrare a purității până la căsătorie.