Divorțez sau rămîn în căsătorie cu un musulman?

Întrebare:

Sunt căsătorită cu un musulman şi am un copil. Am înțeles că să trăieşti cu un musulman este păcat pentru un creştin. Sincer să vă spun, nici nu-s prea fericită. Cum credeți care este voia lui Dumnezeu? Să plec din familia musulmană din care n-o să pot să iau copilul şi să trăiesc o viață demnă pentru un creştin sau poate voia lui Dumnezeu e să ramân în familia musulmană şi să traiesc pentru fericirea copilului meu?

Căsătorie cu musulman

Divorțul nu este soluția

Când v-ați căsătorit, ați ales benevol să intrați într-un legământ de casătorie cu un om care nu este creștin, deși erați conștientă că nu este corect în fața lui Dumnezeu. Acum însă sunteți una cu soțul dumnevoastră. Dumnezeu este cel care veghează asupra încheierii fiecărui legământ. Deci, când a fost încheiată căsătoria, Dumnezeu era acolo. Și Dumnezeu urăște divorțul, deci divorțul nu este voia Lui. După ce ați păcătuit cînd v-ați căsătorit cu un musulman, să mai faceți încă un păcat, divorțând? Deci care este soluția?

Pocăiți-vă

Cereți iertare de Dumnezeu pentru greșeala făcută și rugați-L să vă dea o inima nouă și o viață nouă cu El. Mai multe despre pocăință puteți vedea în acest articol.

Studiați cursul “Căsătorie fără regrete” 

Acesta este un studiu biblic deosebit, care a schimbat multe căsnicii. Vă poate ajuta și pe Dumnevoastră!

Studiați Sfintele Scripturi

Faceți din asta prioritatea numărul unu. Începeți ziua cu studiul biblic. Cuvântul lui Dumnezeu este cel care dă putere în neprihănire. Este ușor să cedezi când apar probleme, dar Cuvântul este cel care ne împrospătează forțele și ne ajută să continăm.

Trăiți o viață demnă de un creștin

Fiți un creștin după voia lui Dumnezeu, dar în familia pe care o aveți acum.

Aveți șanse să vă câștigați soțul pentru Împărăția Cerurilor. Iată ce ne spune Sfânta Scriptură:

Tot astfel, nevestelor, fiți supuse și voi bărbaților voștri; pentru că, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câștigați fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat și în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu și erau supuse bărbaților lor; ca Sara, care asculta pe Avraam și-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-ați făcut voi, dacă faceți binele fără să vă temeți de ceva. (1 Petru 3:1-6) 

Mergeți la o biserică unde să aveți părtășie cu creștini

Dar alegeți o biserică sănătoasă unde sunt oameni care trăiesc ce vorbesc.

Gândiți-vă la copilul dumneavoastră

Cum va afla el de Domnul Isus dacă veți pleca din familie? Ce exemplu veți fi pentru el? Oare va dori să-L cunoască pe Domnul Isus dacă mama lui l-a părăsit? Cu siguranță va accepta religia tatalui său, care l-a crescut. Iar dacă veți rămâne în familie și veți trăi o viață demnă de un creștin, el va voi să cunoască pe Cel v-a schimbat viața.  

Așa să vă ajute Dumnezeu!