Cum să faci un discurs de încheiere a facultății?

La festivitatea de absolvire a liceului, gimnaziului sau facultății, totdeauna este invitat un student sau o studentă, care s-au remarcat pe perioada studiilor, ca să prezinte un discurs de încheiere. Dacă ți-a revenit ție onoarea să spui acest dircurs, vreau să-ți dau în acest articol câteva sfaturi scurte pe care cred că le vei găsi utile:

Discurs de încheiere

1. Gândește-te bine că aceasta este cea mai frumoasă ocazie ca să le arăți recunoștință profesorilor, părinților, administrației și tuturor celor care au contribuit la succesul tău și a tuturor celor care absolvesc și din numele cărora vei vorbi.

2. Este bine în discursul de încheiere să menționezi cazuri concrete, sclipiri, fapte frumoase care au contribuit la calitatea studiilor voastre și care nu pot fi uitate sau să rămână fără apreciere.

3. Nu vorbi doar cu fraze generale sau preluate de undeva, căci acum pe Internet poți găsi discursuri de absolvire gata alcătuite de cineva. Vorbește din inimă și spune fapte reale.

4. Nu transforma discursul de absolvire a facultății într-o predică și nu fi lung. Rămâi la subiect și doar la subiect.

5. Vorbește din partea tuturor studenților și asigură-te că le vorbești tuturor profesorilor.

Am avut și eu onoarea să țin discursul de încheiere din partea promoției 2004 a Institutului Teologic Baptist din București. Evenimentul s-a desfășurat la biserica baptistă din Curtici. În discursul meu de încheiere am apreciat accentul pe care l-au pus profesorii pe dobândirea cunoștințelor biblice și pe cercetarea Sfintelor Scripturi. Un alt lucru pe care l-am menționat a fost aprecierea și sprijinul pe care l-am avut de la profesori în lucrarea pe care o facem fiecare în Evanghelie și am menționat că atunci când aveam să mergem cu câteva zile înainte de încheierea sesiunii, am rugat pe fratele doctor Vasile Talpoș, care era rector pe atunci, să ne examineze înainte de vreme. Dumnealui a înțeles nevoia urgentă apărută și a făcut într-o zi cu mare căldură afară un drum lung de la Sibiu la București ca să ne poată examina și apoi ne-a binecuvântat la plecarea noastră în misiune în altă țară.