Despre parada homosexualilor la Chișinău sau marșul #SuntOk

Am fost întrebată ca și reprezentant al organizației ”Pentru Familie” opinia vizavi de marșul comunității LGBT organizat duminică la Chișinău. Consider periculoasă promovarea homosexualității într-o societate și sunt îngrijorată cu privire la viitorul țării noastre, la generațiile care vin. Vă invit să citiți răspunsurile pe care le am la întrebările de mai jos.

Care este poziția organizației dvs. față de parada LGBT?

Suntem ok cu toți oamenii, iubim toți oamenii, pentru că despre aceasta este creștinismul, aceasta ne învață Domnul Isus. Cu parada nu suntem ok, pentru că este o promovare a unui mod de viață păcătos, care va ajunge să schimbe gândirea multor oameni și tot mai mulți vor încerca acest păcat. Mai ales, sunt vulnerabili copiii, adolescenții, tinerii, care sunt curioși și se pot lăsa influențați și am auzit astfel de mărturii, cunoaștem astfel de cazuri. Homosexualitatea se învață. Cu siguranță spun aceasta. Căutați pe internet istoriile celor care povestesc cum au ajuns homosexuali. Veți ajunge la aceeași concluzie.

Ei își cer drepturi la fel cum fiecare cetățean își cere drepturi. De ce să nu facă aceasta?

Ei au drepturi, ca și orice cetățean. Ei cer mai mult. Cer protecție sporită, măsuri pozitive, așa numita discriminare pozitivă, măsuri prin care să promoveze acest mod de viață sub umbrela nediscriminării și a drepturilor omului și țintesc la școli, grădinițe, ș.a.

În plus, chiar dacă tot invocă toleranța și nediscriminarea, comunitatea LGBT nu este tolerantă cu cei care au o altă opinie, care consideră homosexualitatea drept păcat. Își permit să vorbească urât despre credincioși, să atace în mod intenționat pe credincioși, spre exemplu cazurile din America sau Marea Britanie când intenționat cer unor creștini să presteze servicii prin care și-ar călca în picioare credința. De exemplu, să pregătească un tort pentru o nuntă homosexuală cu inscripțiile respectvie și fac asta răutăcios, intenționat, târăsc oamenii prin judecată.

Ei spun deschis: ”n-au decât să se închidă în bisericile lor, să nu iasă în spațiul public, să renunțe la carieră, n-au decât”. Marginalizare și încălcare evidentă a drepturilor unei alte minorități. Asta este, cer privilegii, instrumente de promovare a agendei LGBT, dar îmbrăcat în termeni juridici, frumoși, inteligenți, în termeni de drepturi ale omului.

De altfel, anul trecut la paradă, polițiștii s-au purtat cu violență față de oamenii care au ieșit să se roage pentru homosexuali în timpul paradei. Îi târau pentru că stăteau pe genunchi și se rugau. Încălcări grave. De ce comunitatea LGBT nu s-a expus atunci împotriva acestor acte de ură, intoleranță și violență, dacă tot promovează aceasta? Și mai ales că acești oameni au arătat dragoste față de ei, s-au rugat pentru ei.

Sunt acceptați membrii LGBT în bisericile din țară?

Bisericile sunt deschise pentru fiecare om, pentru fiecare care dorește să vină să asculte mesajul Bibliei. Prin Cuvântul Lui, Dumnezeu schimbă vieți, dă iertare, dă eliberare de păcate și avem și astfel de mărturii, oameni eliberați de homosexualitate. Avem la noi în biserică, avem pe paginile Sfintelor Scripturi astfel de oameni eliberați.

Medicii spun că homosexualii se nasc așa. Ce aveți de spus la asta?

Este greșită întrebarea. Astfel de generalizări nu trebuie admise la așa subiect controversat. Care medic spune asta? Câte procente din medici? Ce dovezi medicale sunt? Din câte știu, nu există gena homosexuală și având în vedere câte identități sexuale s-au inventat… doar facebook dă peste 140 de opțiuni.

Sunt medici care susțin inversul, argumentat. Deci, este un subiect la care ori vii cu argumente, ori spui un fals prin generalizări. Cred că este bine un medic bine documentat să vorbească despre aceasta, care să poată cântări în termeni medicali argumente de o parte și de alta, care să poată arăta câte studii s-au realizat de o parte și de alta, cât de corect realizate au fost, cât de obiectiv.

Alfred Kinsey de altfel este citat cu studiile lui în acest domeniu, dar câtă credibilitate să se dea studiilor lui când peste ani se dovedește că a molestat copii în laboratoarele lui? Despre așa studii să generalizăm?

Condamnarea pe care le-o aduceți homosexualilor nu este un mesaj de ură? Cum se împacă ura cu dragostea lui Dumnezeu?

Biblia condamnă păcatele, inclusiv homosexualitatea, nu omul. Dumnezeu iubește omul și vrea să îl elibereze de păcat. Diavolul înșeală omul ca să cadă în robia păcatului și-l robește și-l face nefericit: ”geme în sufletul lui”, citez un fost homosexual. Pentru aceasta Dumnezeu a venit cu soluția. A trimis pe Singurul Lui Fiu să moară pe cruce pentru păcatele întregii omeniri. Condamnarea pe care o merită orice păcătos înaintea Celui Drept, indiferent de păcatul comis, a căzut asupra Domnului Isus Hristos. Nevionovat, dar a fost condamnat în locul nostru pentru ca oricine crede în El și primește darul iertării Lui să fie eliberat de păcat, să fie născut din nou, adică să primească Duhul Sfânt, pe Dumnezeu în inimă și din acel moment Dumnezeu face transformare radică în viața omului și-i dă putere să spună nu păcatului. Omul de fapt începe să urască păcatul, nu poate trăi în păcat. În viața mea așa a fost. După nașterea din nou, am avut repulsie de păcatele pe care le făceam anterior. Nu le poți face nici dacă te impune cineva.

Ce face biserica pentru a-i ajuta pe acești oameni?

Biserica are însărcinarea pe acest pământ de la Dumnezeu să spună, să propovăduiască mesajul Evangheliei, ce scrie Biblia. Trebuie să spună ce este bine și ce este rău, ce este păcatul și cum poți primi eliberare, iertare și viață veșnică, ca să nu ajungi în iazul de foc și de pucioasă, care este pedeapsa pentru toți cei care nu au crezut în Domnul Isus, pentru cei care au respins adevărul lui Dumnezeu, care au găsit plăcere în păcat. Aceasta face Biserica prin toate mijloacele posibile – lecții, predici, răspunsuri ș.a.m.d.

Dumnezeu ne învață să iubim oamenii, nu să-i tolerăm. Să tolerezi înseamnă să închizi ochii chiar dacă nu-ți place, te faci că nu vezi, taci. Aceasta este indiferență sau poate mai rău, pentru că încă prin termenul folosit i se dă o notă de faptă bună. Aceasta înseamnă să nu-ți pese nici de om, nici de societate, nici de generațiile care vin, nici de copiii tăi, nici de spune Dumnezeu. Creștinii nu pot trăi așa. Creștinii au dragostea turnată în inimile lor prin Duhul Sfânt și aceasta se manifestă prin dorință sinceră pentru toți oamenii să ajungă să cunoască ce spune Biblia ca să fie salvați, să aibă iertare, să nu ajungă în iad. Și creștinii au făcut aceasta totdeauna chiar dacă a trebuit să o facă și cu prețul vieții. Au vorbit chiar și atunci când legea statutului îi amenința cu moartea. Doar creștinismul a putut aduna așa număr mare de martiri, pentru că au dragostea lui Dumnezeu în inimă, pentru că nu țin la viața lor. Creștinism înseamnă să trăiești pentru alții și în ascultare de Dumnezeu. Să iubești omul, să-i spui adevărul, să-l ajuți să iasă din robia păcatului, să nu-l lași cufundat în minciună și păcat în numele toleranței.