Ce șanse pentru căsătorie au un adventist și o baptistă?

Întrebare:

Cu stima si respect va salut Dl pastor. Îmi place foarte mult ce faceti cu http://www.moldovacrestina.net . De cateva zile am primit lincu de la situl acesta de la un amic.  Am o intrebare, daca imi puteti da un raspuns sincer din parerea Dvs. Ce sanse au 2 tineri: un baiat adventist si o fata baptista sa se căsătorească și să faca o familie. Baiatul nu este botezat dar e convis ca sambata este adevarata zi de odihna, si inima lui nu il lasa sa treca peste asta? Vă rog să-mi dați o parere si o solutie.  Se iubesc, sunt scoliti, au facultate și, omenește vorbind, tot viitorul le surade. Singura problemă este aceasta. Va multumesc anticipat.

Diferența aceasta de opinie este mai mult decât ceva care face parte din categoria “părerilor îndoielnice” pentru că abordează importanța respectării zilei de odihnă în procesul de mântuire și are multe implicații adânci care țin de alte aspecte. De aceea, vă sugerez următorii pași:

  1. Luați un timp ca să studiați fiecare în parte tot ce spune Biblia despre ziua de odihnă, odihnă în general și felul cum a învățat și s-a raportat Domnul Isus și apostolii la ziua Sabatului.
  2. Doar după ce ambii veți studia profund acest subiect să vă întâlniți și să discutați.
  3. Dacă ajungeți la o părere unică, va trebui să vă determinați ca să deveniți și membri ai unei biserici.
  4. Dacă părerile voastre vor rămâne diferite, eu vă sfătuiesc să nu vă mai gândiți la căsătorie și să vă despărțiți pentru că altfel veți avea multe probleme și neplăceri de viitor. Ce mărturie veți avea voi pentru oameni și ce relație veți avea când toată viața unul va merge sambata la închinare într-un loc și altul duminică în altă parte. Apoi, când unul va învăța pe copii ceva din Scripturi, celălalt va veni să prezinte lucrurile diferit și aceasta va crea în mințile și inimile lor confuzie, necredință și rebeliune mai apoi.

Și încă ceva… Dacă cumva unul din voi va accepta părerea celuilalt doar pe motiv de căsătorie, aceasta va crea mari probleme și disensiuni în relația și căsătoria voastră în viitor.

Ce opinia au cititorii portalului vizavi de aceasta situație și întrebare?