Este îngăduită căsătoria fraţilor cu verişoarele?

Întrebare:

Am o verişoara care de mai bine de juma de an este într-o relaţie serioasa cu un băiat. Acest băiat are un frate care este si el într-o relaţie
serioasa cu verişoara verişoarei mele. Este permisa căsătoria acestor doua verişoare drepte cu cei doi fraţi de sânge drepţi? Vă rog foarte mult să-mi răspundeţi. Mulţumesc anticipat.

În capitolele 18 şi 20 ale cărţii Leviticul sunt trecute rudele de sânge între care Dumnezeu interzice căsătoriile. Potrivit poruncilor din aceste capitole persoanele din relaţia descrisă mai sus care doresc să între în căsătorie nu sunt rude de sânge între ei (mă refer nemijlocit la cei care se căsătoresc) şi căsătoria lor este îngăduită de Dumnezeu. Pentru a avea o convingere personală îndemn atât fraţii cât şi verişoarele să citească încă odată aceste pasaje din Sfintele Scripturi şi să înceapă cât mai curând a studia cursul de studiu biblic “Căsătorie fără regrete” ca să înveţe cum să-şi zidească o căsnicie fericită. Dacă locuiţi în Moldova sau dacă aveţi posibilitatea să veniţi în Moldova, vă invit la tabăra din 15-24 iulie 2010 unde voi preda acest curs şi unde vom studia şi limba Engleza.