Design-ul este un instrument ce poate fi folosit la înaintarea Evangheliei

„Vreau să slujesc lui Dumnezeu, pentru că orice lucru făcut de El a fost făcut pentru slava Sa și doar astfel își poate îndreptăți existența. Cred că așa ar trebui să privesc toate lucrurile pe care mi le-a dat, în special viața mea. Vreau să pot spune la sfârșitul vieții că mi-am investit viața pentru slava lui Dumnezeu și nu pentru lucruri de nimic. Nu cred că acum trăiesc viața așa în mare parte dar, aceasta îmi doresc”, a spus Daniel Filat, tânărul despre care vă voi povesti în numărul acesta.

Daniel are 21 de ani. Locuieşte în Chişinău și studiază informatica la Universitatea de Stat. S-a pocăit la vârsta de 15 ani, după care a primit botezul şi acum face parte din biserica ”Buna Vestire”, al cărei păstor este tatăl lui Daniel, Vasile Filat. În mare parte Daniel se ocupă de design pentru toate lucrările și evenimentele care se fac în cadrul bisericii. ”Începutul a fost unul spontan deoarece n-am fost chiar pasionat de aceasta până atunci, dar era o nevoie de acoperit la acel moment în slujirea condusă de tatăl meu și m-am gândit că aș putea încerca. Mai târziu am observat că design-ul a început să ocupe tot mai mult timp în orarul meu și așa am înțeles că aceasta ar putea fi un semn că aici trebuie să fie slujirea mea”, a povestit Daniel, care se ocupă de design deja patru ani la rând.

În ultimii doi ani, Daniel a fost în misiune în Africa și în Uganda, unde pentru câteva săptămâni împreună cu păstorul și misionarul Radu Blendarencu au predat Cuvântul lui Dumnezeu. Radu Bledarencu a predat sesiunea pentru păstori iar el a predat sesiunea pentru liderii de şcoală duminicală. ”Am fost impresionat de felul cum oameni, care, potrivit cu gândirea seculară, nu au nimic, nici măcar nu știu dacă vor avea cu ce să hrănească familia, dar pot să fie atât de recunoscători lui Dumnezeu. Cel mai mult am apreciat aceasta la un prieten pe care l-am cunoscut acolo, Taban. El este liderul la toată lucrarea tinerilor dintr-o tabără de refugiați. Foarte rar se întâmpla să aud pe cineva plângându-se de starea lor”, a povestit Daniel cu entuziasm despre impresiile lui în urma acestor călătorii misionare.

La moment Daniel lucrează la teza de an care constă în proiectarea interfeţei site-ului Moldova Creștină, care va fi lansată în viitorul apropiat. ”Majoritatea proiectelor la care lucrez sunt afiliate lucrării care se face în cadrul misiunii Precept Ministries Moldova, cum ar fi clubul de Taekwon-Do ”Stolas Leukas”, English for a New Life, tabăra de muzică Asaf. Lucrul meu constă în elaborarea materialelor printate sau digitale, branding și design web. Cunoștințele în domeniu le-am acumulat în mare parte din cursuri online și cărți. Facultatea pe care am ales-o la universitate se completează cu designul în ceea ce privește tehnologiile web chiar dacă sunt două domenii foarte diferite. Aceasta m-a făcut să mă concentrez mai mult la proiectarea interfețelor grafice pentru web (UI/UX)”, a relatat Daniel.

Spre final acest tânar mi-a povestit despre planurile lui pe viitor. ”Findcă în ultimii ani tehnologia web se dezvoltă foarte rapid, doresc să mă dezvolt mai mult în domeniul Design-ului Web (UI). Pe lângă aceasta mai am și o pasiune pentru ilustrații și întotdeauna am fost fascinat de impactul unei ilustrații reușite, de aceea doresc să studiez și acest domeniu care este foarte nou pentru mine. Sper să pot aplica toate aceste cunoștințe cât mai eficient pentru înaintarea Evangheliei și să contribui cu ceea ce pot la slujirea frumoasă pe care o fac alții.”

Ne bucurăm că în Moldova avem astfel de tineri, care, prin tot ceea ce fac, caută să aducă slavă lui Dumnezeu.

Aurel VICLIUC