De ce să organizezi tabere de zi în localitatea ta? 5 motive

Timp de 3 ani mă implic activ în taberele de zi care se organizează în cadrul Bisericii ”Buna Vestire” din care fac parte. Cînd am început să mă implic în tabere, nici nu îmi dădeam seama de impactul pe care îl are aceasta asupra copiilor, părinților și societății.

Implicându-mă în tabere, am realizat că ele sunt foarte importante pentru a crește o generație care să asculte de Cuvîntului lui Dumnezeu. În continuare, vreau să prezint doar cîteva din motivele care arată nevoia de organizare a taberelor din zi.

Marea Trimitere

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin. (Matei 28:19-20)

Copiii nu fac excepție. Ei tot trebuie învățați Cuvîntul lui Dumnezeu. Ei sunt societatea de mîine în care putem investi chiar astăzi. Înțelegerea acestui lucru te ajută să vezi responsabilitatea față de ceea ce ți s-a încredințat să faci. Să folosim, deci, această ocazie.

Copiii sunt receptivi la Cuvântul lui Dumnezeu

Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copilaș, cu nici un chip nu va intra în ea. (Marcu 10:15)

Biblia ne arată clar cât de primitori sunt copiii la mesajul Evangheliei. De asemenea, statisticile ne arată că 7 din 10 adulți care rămîn în biserică sunt cei care au participat din copilărie la biserică.

Pe de altă parte, știind că copiii sunt creduli, noi, biserica, suntem responsabili de a proteja copilașii de erezii. Acest lucru îl putem realiza doar prin transmiterea învățăturii sănătoase.

Prin copii ajungi cu mesajul Evangheliei la părinți

Copiii cînd ajung acasă, încep să povestească părinților ceea ce s-a întâmplat cu ei pe parcursul zilei. Ei le spun lucrurile pe care le-au învățat la tabără și astfel Evanghelia ajunge la părinți. De asemenea, în programul taberelor pe care le-am organizat pînă acum includem tema de acasă care este legată nemijlocit de părinți. Astfel, învățăm copiii să ajute și să asculte de părinți.

Îmi aduc aminte de un caz care a avut loc în una din tabere, anul acesta. Însărcinarea pe care am dat-o copiilor a fost să transcrie 20 de versete din Evanghelia după Ioan. A doua zi, am intrat într-unul din magazine și vînzătoarea era mama a 3 copii care veneau la tabără. Când  a aflat că noi suntem organizatorii taberei ne-a povestit că a stat până la ora 2 de noapte ca să scrie 40 de versete pentru cei 2 copii care nu pot scrie. Astfel, acea femeie a ajuns să cunoască ce spune Biblia în acele 40 de versete transcrise.

Autoritățile sunt recunoscătoare pentru lucrarea realizată

Primăria, școlile sunt receptive la organizarea unor astfel de activități cu copiii. Recent, primarul din satul unde s-a organizat o tabără de zi a adus mulțumire în forma scrisă. Anul trecut, primarul din altă localiatate a contribuit cu cadouri pentru copii, astfel exprimîndu-și recunoștința la adresa organizatorilor.

Prin tabere poți începe misiune prin sate unde nu este biserică

Atunci cînd mergi pentru prima dată într-o localitate în care vrei să faci misiune, trebuie să faci ceva ca să atragi atenția celor din sat. Trebuie să începi cu ceva. Taberele de zi sunt cea mai efectivă posibilitate pentru a deschide inima autorităților, părinților și a atrage atenția profesorilor sau directorului. Aceasta este practica bisericii din care fac parte. Mergem cu o tabără de zi pentru copii, după care, anunțăm copiii că începem un grup de Taekwon-Do, de engleză sau de computere. Astfel, începem lucrarea de misune în acea localitate. 

Taberele de zi sunt un instrument eficient în lucrarea cu copiii. Doar imaginați-vă, cât de tare s-ar schimba societatea dacă în fiecare localitate din Moldova va fi organizată măcar o tabără de zi. Haideți să folosim această oportunitate pentru a duce mesajul Evangheliei pînă la marginile Moldovei și mai departe. Domnul să ne ajute la aceasta!