De ce s-au căsătorit civil și au ignorat cununia?

Întrebare:

La noi s-a întâmplat ceva care a trezit discuții și neînțelegeri în biserică pentru că nu ne putem defini dacă aceasta este sau nu păcat. Doresc să cunosc părerea dumneavoastră cu privire la acest subiect. Iată ce s-a întâmplat: o fată, care este membră a bisericii, s-a căsătorit cu un băiat care a întrat în Noul Legământ cu Domnul Isus dar nu s-a botezat încă. Ei au mers și au înregistrat căsătoria lor la oficiul stării civile fără să anunțe despre aceasta în biserică. Oamenii din biserică au auzit despre căsătoria lor doar peste o lună și jumătate. Sunt multe detalii și nuanțe încă, dar dacă ar fi în mod general, ce credeți despre astfel de situații?

Este foarte trist să auzi așa ceva. Este de neimaginat ca niște copiii de Dumnezeu să procedeze astfel. Dacă făceau parte din biserica locală și dacă fata s-a botezat prin credință, iar băiatul spuneți că a intrat acum în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos și urma să se boteze, cum puteau să facă așa ceva? Stau și mă întreb dacă acel băiat chiar a intrat în Noul Legământ sau doar a făcut aceasta formal, de ochii fetei și a bisericii ca să se poată căsători cu ea… Ași vrea să nu am dreptate…

Cred că prezbiterii bisericii deja au făcut lucrul acesta, dar în caz că nu, trebuie să meargă de urgență la acest cuplu și să afle ce au făcut și de ce au făcut așa? Care a fost motivația lor să acționeze astfel. Un motiv este cunoscut – nu au dorit să aștepte până se boteza și băiatul. Și aceasta nu avea să ia mult timp dacă el avea să arate cu adevărat o trăire creștinească. Dar faptul că s-au grăbit așa ne face să presupunem că sunt la mijloc și alte păcate ascunse pe care vreau să cred că cei care le-au săvârșit le vor mărturisi.

Niște copiii de Dumnezeu nu pot să se poarte astfel cu privire la căsătorie pentru că aceasta a fost instituită de Dumnezeu și ei mai mult decât oricine altul știu lucrul acesta din Scripturi. Și atunci, cum se poate să nesocotești oficierea căsătoriei în Biserică și cununia care este încheierea oficială a legământului căsătoriei?

Doar după ce vor discuta cu ei și vor identifica motivele din care au procedat ei astfel, liderii bisericii și biserica în întregime va putea să ia o hotărâre cu privire la pedeapsa pe care va trebui sau nu să le-o dea.