De ce plâng copiii la lecţie?

Astăzi am fost invitat la şcoala unde învaţă fiii noştri ca să asistăm împreună cu ceilalţi părinţi la o lecţie deschisă a cărei subiect a fost “Să ne cinstim părinţii”. Profesoarea, Dna Tamara Ostapenco, a pregătit o lecţie frumoasă şi copiii de asemenea au fost foarte activi şi ingenioşi la lecţie. Au fost folosite versete din cartea Provebelor lui Solomon, o povestioară interesantă şi copiii chiar au pregătit şi o scenetă.

Spre sfârşitul lecţiei, profesoarea le-a pus copiilor să asculte un cântec a cărui mesaj îndemna să ne preţuim părinţii cât sunt în viaţă şi că vine vremea când părinţii vor muri şi nu-i vom mai avea. Am rămas miraţi toţi când, deodată, o feţiţă din prima bancă a început să plângă în hohot. După ea au început a plânge şi alte fetiţe, iar băieţii stăteau nedumeriţi.

Cu părere de rău, nu am apucat să aflu motivul pentru care plângea această fetiţă, dar când va veni fiul nostru Daniel acasă vom căuta să aflăm mai multe. Tot de la Daniel am aflat că au în clasă un băieţel care de 8 ani nu şi-a văzut mama şi nici măcar nu o ţine minte cum arată la faţă pentru că era prea mic când ea a plecat în Italia la lucru. Poate acesta ar fi un motiv de ce plâng copiii la lecţie?