De ce lovim în familie?

Nu mai este un secret pentru nimeni că instituția familiei suferă în Republica Moldova. Familia a devenit o instituție vulnerabilă și tot mai ignorată de cei mai mulți. Deja vorbele bine cunoscutei Maica Teresa, că dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia vor rămâne ceva de domeniul trecutului îndepărtat. Dacă ne dorim o țară puternică trebuie să înțelegem că fără familii puternice va fi practic imposibil de realizat. Acum, când instituția familiei suferă enorm de mult, ne mai și grăbim să legalizăm cu mult fast sărbători păgâne de genul Dragobetelor. Unde mai pui că presa cu mare fast ne tot arată căsătorii de doar 24 de ore. Atât a început să valoreze familia în țara noastră.

Într-o societate unde rata divorțurilor o întrece pe cea a căsătoriilor, unde copiii se nasc în afara casătoriilor și unde castitatea și puritatea sunt valori călcate în picioare, ne mai trezim și cu familii de 24 de ore. După mine este un atac și o batjocură la ceea ce ar trebuie să fie sfânt.Trebuie o dată să înțelegem că familia este legătura noastră cu trecutul și podul către viitor. Iar dacă vom continua să promovăm astfel de sărbători păgâne unde, de fapt, predomină elementul imoralității, vom distruge această țară definitiv. Nu ne va mai ajuta nici o reformă socială, economică sau politică. Pentru cine se fac toate aceste reforme dacă instituția familiei este călcată în picioare, sau mai rău, politicile pentru familii sunt făcute de oameni care detestă această instituție divină. Și este divină pentru că autorul ei, Dumnezeu o dorește așa cum a fost creată. Dacă în trecut divorțurile erau extrem de rare, concubinajul erau cazuri izolate, iar cei care doreau să întemeieze o familie o făceau la biserică, astăzi lumea este alta, în câțiva zeci de ani modelul odinioară predominant – cuplul căsătorit, cu copii născuţi în timpul căsătoriei – s-a destrămat”.

Familia de astăzi este supusă unui asediu covârşitor. Divorţul, adulterul, criza rolurilor, aglomeraţia, presiunile financiare, preocupările extrafamiliale, lipsa timpului petrecut împreună aduc viaţa familiei la marginea colapsului. „După toate aparenţele, trăim într-o eră importantă şi incertă, iar instituţia familiei se află, cu siguranţă, într-o stare de incertitudine. Conform Bibliei, căsătoria este cadrul unic desemnat de Dumnezeu pentru exprimarea intimităţii sexuale. Fidelitatea partenerilor reflectă dragostea neschimbătoare pe care Dumnezeu o manifestă în relaţia cu fiecare fiinţă umană.

Crearea Evei demonstrează planul divin pentru căsătoria lui Adam şi pentru toate căsătoriile ulterioare: o relație pentru toată viață dintre un soț și doar o soție.
Chiar dacă cei care promovează dragobetele spun că este o glumă nevinovată, atunci apare întrebarea pentru cei care țin să o promoveze.

Ce mesaje transmiteți tinerii generații care din păcate nu prea văd modele de familii împlinite? Să nu uităm că tinerii de astăzi cu greu mai discern valorile de nonvalori, și atunci astfel de mesaje nu fac decât să semănăm semințe rele care vor distruge și mai mult instituția familiei.

Familia este nucleul de unde sunt aşteptate reacţiile benefice pentru vindecarea suferinţelor societăţii. Și noi avem o societate care suferă și suferă grav. Apoi tot familia ne conduce către locul unic pe care îl numim cu atâta drag “acasă”. Haideți împreună să protejăm familia dacă ne dorim ca să mai putem spune “merg acasă”. Și în loc să promovăm astfel de sărbători imorale și păgâne să învățăm mai bine tânăra generație,
că o țară poate prospera și poate avea viitor doar când va avea familii puternice, acasă.