De ce femeile moldovence devin prostituate?

Mi-am pus întrebarea aceasta după ce am citit cu multă strângere de inimă articolul de la noutăţi. Iată ce scrie la întroducerea articolului…

Revista “Tempo”, distribuită în Turcia şi Cipru, a publicat în ediţia de săptămâna curentă un articol cu titlul “Bussiness-ul şi sex-turism-ul”, în care Republica Moldova e prezentată ca o mare casă de toleranţă, unde bărbaţii turci îşi satisfac poftele sexuale. În articolul în cauză sunt prezentate mărturiile şi impresiile unor cetăţeni turci care de curând au vizitat Republica Moldova. Potrivit acestora noaptea viaţa în Chişinău e destul de diversă. “O sumedenie de cluburi de noapte! Aproape zilnic acestea sunt pline!. Fetele danseaza chiar pe tejgheaua barului. Daca se gaseste cineva care o apreciaza, inseamna ca aceasta seara o vor petrece impreuna”, au declarat turcii pentru revista “Tempo”.

De ce am ajuns până acolo încât să ne fie numită ţara “o mare casă de toleranţă”, nu de cineva în particular, dar chiar de o revistă străină? De ce femeile moldovence, după ce ne-au făcut vestită ţara peste hotare pentru faptul că se prostituiază, acum au transformat-o într-o “mare casă de toleranţă, unde bărbaţii turci îşi satisfac poftele sexuale”?

Lipsa cunoştinţei de Dumnezeu

Când era o situaţie similară în Israel, Dumnezeu a vorbit prin gura proorocului Osea şi a spus:

Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. (Osea 4:6)

Înainte de venirea puterii sovietice, oamenii obişnuiau să meargă la biserică duminica şi aveau frică de Dumnezeu. Nu studiau Sfintele Scripturi în mod sistematic, dar totuşi, mergând la biserici, ascultau predicile şi slujbele şi aveau o oarecare frică de Dumnezeu. Apoi, au urmat anii îndelungaţi de putere sovietică, când comuniştii au depus tot efortul să înăbuşe credinţa în Dumnezeu din sufletele oamenilor. Ei au vrut să creieze un om nou, un om moral, un om cu caracter tare, dar fără Dumnezeu. Aceasta este imposibil. Dacă oamenii se îndepărtează de Dumnezeu, nu mai există pentru ei nici un punct de sprijin moral şi nu le mai rămâne nici un motiv temeinic pentru a trăi curat şi frumos. Aşa au ajuns lucrurile azi. De altfel, în lunga perioadă când Moldova s-a aflat sub asuprirea turcească, printre multele feluri de a jefui oamenii prin tribute, era şi acela de a lua copiii şi uneori ajungeau să ia şi femei. Aceştia erau duşi în robie cu sila. Astăzi, femeile merg singure să se vândă în alte ţări şi chiar au ajuns până acolo că au transformat ţara într-o mare casă de toleranţă. Credinţa Creştină i-a protejat atunci pe oameni şi fiind sub asuprire turcească, nu au lăsat să între păgânismul în inimile şi în casele lor. De altfel, turcii nu au avut nici un succes la răspândirea islamului în ţările noastre atunci. Factorul care ne-a protejat cel mai mult a fost credinţa în Dumnezeu. Lipsa acestui factor ne-a adus până acolo că unele femei moldovence ne-au transformat ţara “într-o mare casă de toleranţă”.

Au mers după nimicuri

Când poporul Israel era într-o mare îndepărtare de Dumnezeu, El le-a vorbit prin proorocul Ieremia astfel:

Ce nelegiurie au găsti părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine, au mers după nimicuri şi au ajuns ei însuşi de nimic? (Ieremia 2:5)

O bună parte din popor au îmbrăţişat învăţătura ateistă a comunismului. Cei mai mulţi însă, au umblat după alte nimicuri şi, în cele din urmă, au ajuns ei însuşi de nimic. Nu vă amintiţi cum atunci când au început să fie arătate la televizor serialele braziliene, oamenii lăsau lucrul pe deal şi fugeau repede acasă ca să nu scape cumva vre-o serie. Multe din acele seriale au fost concepute în aşa fel încât au distrus valorile adevărate şi au promovat imoralitatea. Rezulvatele se văd astăzi. Amintiţi-vă doar de filmul “Alondra” când un bărbat şi-a lăsat familia şi tot filmul arată cum trăieşte în curvie cu o tânără pe care a sedus-o. Totul era prezentat atât de romantic încât toţi spectatorii au luat partea imoralilor numind aceasta “dragoste adevărată” iar spre sfârşitul filmului, când omul se întoarce la familia lui, mai că îl plângeau, că uite, s-a întors la familie, a pierdut “dragostea adevărată”. Această “dragoste adevărată” prezentată astfel în filme a ajuns să distrugă multe vieţi şi familii, iar unele femei s-au coborât până acolo că ne-au transformat ţara într-o “mare casă de toleranţă”, cum scrie revista turcească.

Nu există o altă scăpare pentru poporul nostru decât întoarcerea la Dumnezeu. Cel Preaînalt aşteaptă o întoarcere din inimă, nu de ochii lumii, nu de dragul tradiţiei, ci o întoarcere sinceră la o relaţie personală cu El prin credinţă în Isus Hristos.

Am primit de la un cititor al portalului întrebarea: “De ce a creat Dumnezeu răul şi iadul?” Mâine voi publica un articol în care voi răspunde la această întrebare.