De ce cărţile canonice şi apocrife sunt diferite la ortodocşi, catolici şi protestanţi?

Întrebare:

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci de ce lista textelor canonice este diferită, in funcţie de confesiune? De ce Bibliile ortodoxă, catolică şi protestantă sunt diferite? Cuvântul lui Dumnezeu nu e unitar? Sau omul a păcătuit, decizând ce anume e canonic și ce este apocrif?

De ce cărţile canonice şi apocrife sunt diferite la ortodocşi, catolici şi protestanţi?Vestea bună este că lista cărţilor canonice din Biblie este aceeaşi la ortodocşi, catolici şi protestanţi.

Cu privire la cuprinsul Noului Testament, nu există nicio diferenţă şi este acelaşi la ortodocşi, catolici şi protestanţi. Diferenţele sunt în ce priveşte Vechiul Testament, dar şi acolo toate aceste mari ramuri ale creştinismului deopotrivă recunosc că canonice sunt doar 39 de cărţi ale Vechiului Testament a căror provenienţă divină a fost stabilită înainte de începutul creştinismului.

Celelalte cărţi care sunt incluse în Biblie la ortodocşi sau catolici sunt apocrife şi niciodată bisericile respective nu le-au pus deopotrivă cu cărţile canonice, chiar dacă au fost incluse între pereţii Bibliei.