De ce la nunţile baptiste nu se dansează?

Întrebare:

Este păcat să joci o horă moldovenească? Dansurile noastre naționale sunt frumoase și energice, ce păcat comitem dacă le dansăm? De ce la nunțile baptiste nu se dansează dansuri populare? Mulțumesc și D-zeu să vă binecuvinteze pentru toate răspunsurile pline de înțelepciune pe care le dați.

Anterior într-un articol am scris ce spune Biblia despre dansuri şi acolo am abordat pe larg acest subiect. În acest articol voi prezenta doar motivele pentru care la nunţile baptiste nu se dansează.

De ce la nunţile baptiste nu se dansează?Baptiştii, ca şi creştini născuţi din nou şi care se află în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos, doresc să folosească orice ocazie ca să vestească mesajul Evangheliei şi să-L proslăvească pe Dumnezeu prin ceea ce fac. De aceea, şi la nunţile lor, doresc şi caută să transmită tuturor oaspeţilor credincioşi şi necredincioşi acest mesaj important pentru mântuirea fiecărui om şi adevăruri profunde despre Împărăţia cerurilor pentru zidirea duhovnicească a fiecărui suflet.

Nunta sau încheierea legământului căsătoriei este un act sfânt şi dorim să fie prezentă această atmosferă sfântă de la început până la sfârşit.

Din moment ce se încep dansurile, acestea lasă în umbră mesajul, dar cel mai rău este că, datorită influenţei vremurilor în care trăim, dansurile abundă de mişcări şi gesturi indecente.

Tocmai pentru că vrem să fie un timp binecuvântat şi plăcut pentru miri şi pentru toţi nuntaşii, de aceea, la nunţile baptiste nu se practică dansurile şi nici băuturile alcoolice.