Sunt obligaţi să se căsătorească un băiat şi o fată care au căzut în păcatul curviei?

Întrebare:

Mă întâlnesc cu un băiat deja de 3 ani, am avut relații sexuale deja. Nu putem să ne căsătorim prea curând, poate peste câţiva ani, pentru ca încă trebuie să studiem în universitate, nu să facem copii și să trăim pe spatele părinţilor, căsătoriţi fiind. Ce putem să facem dacă am comis deja acest păcat? Ce se va întâmpla dacă cumva această relație nu rezistă? Cum îi voi spune unui alt prieten pe care îl voi avea că nu mai pot să-i ofer nimic în seara nunții? Sau pentru că am comis acest păcat, sunt obligată să mă căsătoresc doar cu acest băiat?

Întâlnirile nu duc la bine…

Înţelept şi corect era să nu fi acceptat nici odată să vă întâlniţi nici cu acest băiat nici cu un altul din moment ce nu erai pregătit nici tu şi nici prietenul să vă căsătoriţi. Dacă ziceţi că trebuie să vă faceţi studiile urma să vă concentraţi la studii şi să renunţaţi la orice fel de întâlniri până când nu eraţi gata să vă căsătoriţi.

Relaţia voastră sexuală de acum este una în afara legământului căsătoriei, este condamnată de Dumnezeu şi veţi purta consecinţele, pentru că El a spus:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Ce să faceţi dacă aţi comis deja acest păcat?

Am abordat acest subiect în articolul “Pentru fetele care au căzut în păcatul curviei”.

Cum îi vei spune că nu mai eşti fecioară bărbatului care te va cere în căsătorie?

Trebuie să-i spui chiar atunci când te va cere în căsătorie dacă vei fi hotărâtă să dai un răspuns afirmativ şi să te căsătoreşti cu el. Nu trebuie să întri în detalii pentru că toate aceste detalii îi pot pricinui şi mai multă durere, dar trebuie să-i spui  că nu eşti fecioară ca să fii cinstită cu el. Dacă îţi va ierta acest păcat vei intra în căsătorie iertată, iar dacă nu te va ierta, nici nu vrei să întri într-o căsătorie în care vei fi acuzată şi dispreţuită totdeauna. Pot să te asigur că dacă va veni să te ceară în căsătorie un bărbat neprihănit care a experimentat iertarea lui Dumnezeu în Hristos Isus, aşa cum a fost el iertat, aşa te va ierta şi el pe tine fără să-ţi mai amintească vreo dată. Iar dacă nu va fi aşa un bărbat, cred că nici nu vrei să te căsătoreşti cu el pentru că fericită nu vei fi cu un om care nu ştie şi nu înţelege iertarea.

Eşti obligată să te căsătoreşti doar cu bărbatul cu care ai curvit întreţinând relaţii sexuale pentru prima dată?

Nu. Eşti obligată să nu mai curveşti şi să întrerupi orice relaţie sexuală care este nelegiuire înaintea lui Dumnezeu. Prietenului tău trebuie să-i spui că refuzi categoric orice relaţie sexuale cu el până când nu vă veţi înregistra căsătoria şi nu vă veţi cununa şi că următoarea voastră relaţie sexuală poate avea loc doar în noaptea nunţii. Dacă te iubeşte, va căpăta un mare respect faţă de tine pentru această hotărâre şi se va grăbi să vă căsătoriţi şi să faceţi nunta, iar dacă nu te iubeşte va pleca de la tine şi în felul acesta vei scăpa de un om care a dorit să se folosească de tine.