Pentru fetele care au căzut în păcatul curviei

Pentru fetele care au căzut în păcatul curviei

Întrebare:

Dacă am avut o relaţie sexuală cu un băiat înainte de căsătorie, trebuie, după Biblie, să mă căsătoresc cu el dacă şi el este credincios? La fel, trebuie să spun la ambii părinţi despre ce am săvârşit? Vă rog să răspundeţi cât mai curând pentru că mă simt foarte rău pentru ce s-a întâmplat.

Este foarte grav şi trist ceea ce s-a întâmplat, dar întrebările nu sunt puse corect, sau cel puţin, nu sunt puse în ordinea corectă. În primul rând acum…

Trebuie să te pocăieşti înaintea lui Dumnezeu

Păcatul care l-ai săvârşit a fost unul împotriva lui Dumnezeu şi apoi împotriva trupului tău propriu, împotriva soţului şi copiilor tăi pe care ţi-i va da Dumnezeu şi împotriva părinţilor tăi. Acum, trebuie să începi prin a te pocăi înaintea lui Dumnezeu. Când împăratul David a săvârşit un astfel de păcat cu Bat-Şeba, a încercat şi el să ascundă păcatul pentru o vreme, dar Dumnezeu l-a confruntat şi atunci el s-a pocăit. Psalmul 51 este izvorât din această pocăinţă adâncă a lui David. Citeşte cu atenţie acest psalm şi caută să realizezi gravitatea păcatului săvârşit şi să te identifici cu David în atitudinea lui de pocăinţă.

Nu ştiu dacă eşti născută din nou prin încheierea unui legământ cu Domnul Isus Hristos. Dacă nu ştii ce este aceasta, cu siguranţă că nu ai încheiat încă legământ cu Domnul Isus. Trebuie să te pocăieşti ca să primeşti iertarea de toate păcatele tale şi darul vieţii veşnice. Aceasta este problema şi nevoia cea mai mare pe care o ai acum – să te împaci cu Dumnezeu.

Rupe orice legături cu acel băiat

Din felul cum pui întrebarea, cineva ar putea înţelege că ai ales să te culci cu el tocmai ca să ai un motiv apoi să-l prinzi într-o cursă din care să nu poate ieşi decât dacă se căsătoreşte cu tine. Eu cred că nu este aşa în cazul tău, dar cunosc multe cazuri când fetele au făcut astfel şi de obicei, ele merg şi încep să spună la toată lumea despre cele întâmplate în nădejdea că băiatul cu care a curvit o va lua în căsătorie.

Pentru că ai fost ispitită şi aţi ajuns până la curvie, acum ai motive foarte, foarte serioase să nu mai întreţii nici un fel de legături cu acel băiat, ca nu cumva să vă pomeniţi din nou în aceleaşi practici păcătoase.

Dacă mi-ar fi pus întrebarea băiatul…

I-aş fi spus ca să te ceară în căsătorie şi cum ştii, părinţii totdeauna aşa au învăţat pe copiii lor când cădeau în astfel de păcate. Dar, alegerea îi aparţine acelui băiat şi dacă va vedea că urmăreşti să-l prinzi în cursă, se poate întâmpla că va fugi şi mai departe de tine şi nu-l va putea nimeni sili să se căsătorească cu tine. Şi apoi, ţie îţi place să întri în căsătorie în felul acesta? Crezi că vei fi fericită într-o astfel de căsătorie?

Trebuie să-ţi mărturiseşti păcatul

Prin curvia săvârşită ai păcătuit împotriva părinţilor tăi pentru că le-ai acoperit numele cu ruşine şi le-ai adus multă durere. Nu încerca însă să ascunzi acest păcat, ci mergi şi recunoaşte-l în faţa lor şi cereţi iertare cu lacrimi şi pocăinţă.

Mergi să-ţi mărturiseşti păcatul şi faţă de pastorul tău şi cere-i ajutor ca să se roage şi să te înveţe cum să te protejezi şi să fugi de acest păcat ca să nu mai devii victima lui în viitor.

Ce trebuia să faci ca să nu cazi în acest păcat? Cum le sfătui pe alte fete să se protejeze de la ispita acestui păcat?