Ce să faci cînd cunoşti un cuplu care doresc să avorteze copilul din pricina sărăciei? (7 paşi)

Întrebare:

Buna. Mă bucur enorm ca după atâtea ani am ocazia prin intermediul acestei tehnici sa va revăd pe dumneavoastră, șotia si copii. Îmi cer scuze pentru îndrăzneala mea, dar as dori un sfat din partea dumneavoastră, cred ca m-ați putea ajuta. Este vorba de niște prieteni ai mei, o familie tânără, care sunt disperați, practic distruşi. Ei sunt într-o mare dilema, nu știu cum sa procedeze corect. Nu au un loc de trai stabil, stau pe bagaje tot timpul din gazda in gazda, cu un copil mic de doi ani, iar acum au aflat ca Domnul le-a dat încă un copil. În loc sa se bucure ei plâng, ce sa facă? Ei îşi doresc acest copil foarte mult, dar nu si-l pot permite. Părinţii nu le pot ajuta, ba din contra iau alungat si ei se lupta singuri. Avortul este un mare păcat care ei nu si-l doresc, dar se pare ca neavând ieșire din situație ei o sa recurgă la acest pas. Cum sa-i ajut? Am si eu familie si o ducem si noi nu prea bine, dar ne descurcam, in schimb lor nu-i putem ajuta, singura ieșire din situație e un loc de trai al lor, ceea ce ei nu si-l pot permite niciodată si noi nu-i putem oferi nici bani, nici sa-i cazam. Va rog sa-mi dați un sfat ce ar putea face ei salvând copilul?

Ce să faci cînd cunoşti un cuplu care doresc să avorteze copilul din pricina sărăciei? (7 paşi)Mă bucur şi eu că tehnologiile informaţionale ne oferă posibilităţi unice de comunicare şi că aşa am putut să luăm legătura din nou. Am ales să răspund la întrebare printr-un articol ca să beneficieze de răspuns toţi cei care sunt sau vor ajunge în situaţii similare. În continuare voi prezenta şapte lucruri sau paşi pe care îi consider foarte importanţi şi necesari să fie luaţi atunci când cunoşti pe cineva care doreşte să avorteze copilul pe motiv de sărăcie sau orice alt motiv.

1. Ajută-i pe părinţi să înţeleagă că avortul este omor premeditat

Te rog să citeşti articolul “Ce spune Dumnezeu despre avort?” pe care l-am publicat anterior pe acest site şi în care am prezentat învăţătura Sfintelor Scripturi despre avort. Mergi şi vorbeşte-le adevărurile din acest articol, explică-le bine, tipăreşte articolul şi dă-le o copie, sau poate chiar să mai citiţi odată cu ei ca să fiţi siguri că au înţeles bine că avortul este omor premeditat şi dacă aleg să-l facă, înseamnă că aleg să-şi omoare copilul nenăscut pe motiv de sărăcie. Eu i-aşi întreba încă dacă pe motiv de sărăcie ar accepta vreo dată să-şi omoare copilul de doi ani? Presupun că s-ar îngrozi să audă o astfel de întrebare şi le va părea nepotrivită. Atunci cum se pot decide să omoare copilul care încă nu s-a născut dar care este viu şi creşte în burta mamei? Scriptura scrie:

Fereşte-te să faci rău, căci suferinţa te îndeamnă la rău. (Iov 36:21)

Faceţi tot ce puteţi şi vorbiţi-le până veţi fi siguri că au înţeles că avortul este omor premeditat, cel mai crud omor. Cuplul acesta şi părinţii lor s-au lăsat înşelaţi de marea rătăcire care a cuprins lumea întreagă şi în care au căzut şi legiuitorii făcând legi care permit practica avortului. Datoria noastră este să-i salvăm pe oameni de la această rătăcire. În Sfânta Scriptură este scris:

Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, şi-l întoarce un altul, să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate. (Iacov 5:19-20)

2. Vorbiţi-le celor care pun presiune şi îi îndeamnă să avorteze copilul

Totdeauna sunt oameni de aceştia. Mi-a scris odată o doamnă cum soţul ei şi socrii o impuneau să facă avort şi mi-a cerut sfatul. Aşa am scris articolul “Ce să faci când soţul te impune să faci avort?”. Mare mi-a fost bucuria când peste o perioadă de timp am primit un mesaj de la aceeaşi doamnă şi am aflat că a rezistat tuturor presiunilor, a dus sarcina până la capăt şi a născut copilul. Trebuie să aflaţi cine pune cea mai multă presiune asupra acestui cuplu cerând să avorteze copilul şi mergeţi la ei să le vorbiţi. Mergeţi în primul rând la părinţii lor. Poate va fi bine să tipăriţi şi pentru ei câte o copie a articolului “Ce spune Dumnezeu despre avort?” şi să le lăsaţi după ce le veţi explica aceste adevăruri. Ei trebuie să înţeleagă că din moment ce au sugerat şi insistă asupra acestui avort au devenit complice la omor premeditat şi vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu pentru crima lor.

3. Să nu se îngrijoreze de ziua de mâine

Spuneţi-le acestui cuplu că aşa cum s-a îngrijit de ei Dumnezeu până acum, tot aşa se va îngriji şi mai departe. El spune în Sfintele Scripturi:

De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui? Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi, dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. (Matei 6:25-32)

Deci, dacă Dumnezeu se îngrijeşte de crinii de pe câmp şi de păsările cerului, cu atât mai mult se va îngriji şi de ei şi de copilul care se va naşte. Dar, poate mai trebuie acest cuplu să înveţe o prioritate importantă despre care scrie în continuarea aceluiaşi text şi anume:

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:33-34)

Ajutaţi-i să înţeleagă în mod practic ce înseamnă să cauţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu.

4. Sfătuiţi pe soţ cum să-şi întreţină bine familia

Nu ştiu care este situaţia, dar dacă soţul nu are încă un servici, atunci sfătuiţi-l să-şi caute unul şi ajutaţi-l cu ce puteţi. Este greu pentru un tânăr să-şi găsească un serviciu bine plătit dar şi dacă des schimbă locul de lucru tot nu va ajunge să aibă un loc de muncă bine plătit. De aceea, vedeţi şi înţelegeţi care sunt nevoile şi probleme lui şi cu ce puteţi să-l ajutaţi. Fiţi siguri că el înţelege bine datoria pe care o are să lucreze ca să-şi întreţină familia şi cuvintele din Sfintele Scripturi care spun:

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai a
les de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. (1 Timotei 5:8)

Însă nu vă grăbiţi să-l acuzaţi de lene. Fiţi siguri că aţi înţeles totul până la urmă.

5. Ajutaţi cu ce puteţi pe această familie

Dacă ziceţi că sunt cu un copil de doi ani şi nu au unde sta, vedeţi cu ce puteţi să-i ajutaţi. Faceţi-le câte o vizită din când în când, duceţi-le câte o mâncare şi vedeţi cu ce trebuie să-i sfătuiţi şi să-i ajutaţi.

6. Îndemnaţi-i şi pe alţii să-i ajute

Am văzut odată pe internet un reportaj despre un cuplu care au născut trei copii şi treceau prin mari lipsuri. Tot aşa, nu aveau unde să stea şi, evident că, soţul nu putea să se angajeze nicăieri pentru că soţia nu se putea isprăvi singură cu trei copii. Am rămas mişcat de nevoia lor şi am căutat repede să-i contactez şi să vedem cu ce-i putem ajuta. Când am mers cu soţia în aceeaşi seara la ei acasă, am înţeles mai bine care era nevoia lor şi am căutat să ne implicăm cu biserica pe care o păstoresc. Creştinii s-au implicat cu multă bucurie şi femeile mergeau pe rând să stea cu copii şi să ajute cu ce era nevoie.

Odată am discutat cu un creştin din america care  mi-a spus: “Eu sunt din oraşul unde o femeie creştină a rămas însărcinată cu 7 copii şi medicii insistau să-i avorteze pentru că era periculos pentru viaţa ei, dar ea a născut copiii pentru că părinţii şi-au pus toată nădejdea în Dumnezeu. Eu am avut prilejul să stau cu unul din aceşti copii. Mulţi oameni din oraş au stat în rând ca să ajute la îngrijirea acestor copii.” Ce frumoasă mărturie! Aşa trebuie să fie creştini din toate ţările – gata pentru orice faptă bună, cum scrie în Sfintele Scripturi:

Adevărat este cuvântul acesta şi vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine şi de folos pentru oameni! (Tit 3:8)

Iar la Epistola lui Iacov scrie:

Deci cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat! (Iacov 4:17)

7. Rugaţi-vă pentru salvarea vieţii copilului pe care părinţii se gândesc să-l avorteze.

Rugăciunea are mare putere şi Dumnezeu ascultă la rugăciunile celor neprihăniţi. Ilie era un om ca şi noi şi s-a rugat ca să nu ploaie şi n-a plouat trei ani şi şase luni. Apoi, s-a rugat din nou şi cerul a dat ploaie. Rugaţi-vă continuu pentru salvarea vieţii copilului despre care mi-aţi scris dar şi pentru ceilalţi mulţi copii care sunt în aceeaşi situaţie.