Cum sa trăiești în sfințenie după mărturisirea păcatelor?

La site-ul Moldova Creștină, pe canalul de YouTube și pe rețelele de socializare tinerii mă contactează ca să-și mărturiisească păcatele. Mă doare ceea ce aud, dar mă bucur când ei părăsesc păcatul și aleg să trăiască în sfințenie. Mulți din ei au început să privească pornografii, apoi au căzut în curvie, iar alții chiar au fost atrași și în homosexualitate. Din moment ce i-a dus Satana în aceste patimi, le va veni greu să se elibereze și să trăiască de acum înainte o viață de sfințenie. Iată de ce vreau să-i sfătuiesc în acest mesaj cum să trăiască în sfințenie după ce au ales să-și mărturisească păcatele:

1. RUPEȚI ORICE LEGĂTURĂ CU SURSA ȘI MEDIUL PĂCATELOR ÎN CARE AȚI FOST PRINȘI
În cartea Psalmilor este scris:
Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori, ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! (Psalmii 1:1-2)

Încetează să mai mergi și să întreții relații cu oamenii care te-au atras în acele păcate, dar rupe și legătura cu mediului care te-a făcut să păcătuiești. Dacă telefonul a devenit sursa prin care privești porhografii, vinde telefonul și cumpără unul simplu care va avea doar funcția de a face apeluri telefonice. Domnul Isus a spus:

Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: ‘Să nu preacurveşti.’ Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă , deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. (Matei 5:27-30)

Ți se pare după aceste cuvinte ale Mântuitorului că ți-am cerut prea multe când ți-am zis să renunți la telefon?

2. STABILEȘTE DISCIPLINA PROPRIE SPIRITUALĂ
Aceasta implică studierea profundă și sistematică a Bibliei. Mergi la un grup de studiu biblic și pregătește-ți bine tema de casă în fiecare zi. Nu lipsi nici odată de la întîlnirile grupului. Aceasta te va ajuta să crești spiritual și să devii tare în lupta cu păcatul. Apostolul Pavel i-a spus lui Timotei:

Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. (2 Timotei 2:22)

Fii nelipsit de la serviciile divine ale bisericii, ascultă cu atenție Cuvântul lui Dumnezeu care este propovăduit și grăbește-te să-l aplici. Implică-te în lucrarea bisericii locale din care faci parte și fii gata să slujești cu toate daturile tale spirituale și cu toată puterea ta. Numai așa poți avea creștere spirituală și obține biruință deplină asupra păcatului.

Ce îți lipsește din lucrurile pe care le-am numit? Care este primul lucrul pe care îl vei face începînd chiar cu ziua de azi?