Cum să te cunoşti când nu accepţi să stai la întâlnire?

Zilele acesta am primit un mesaj la e-mail, unde mi se pune următoarea întrebare:

Odată am auzit o emisiune care dumneavoastră ați avut-o la postul de radio Univers FM,  anume despre tineri înainte de căsătorie. Cam m-a șocat faptul că nu este bine ca tinerii să se întâlnească înainte de căsătorie. Păi, atunci cum se vor cunoaște ei? Cred că și lucrul acesta e destul de important înainte de căsătorie.

Adevărurile care le-am prezentat în emisiunea de la Radio le puteţi găsi de asemenea în articolele  care le-am plasat pe acest portal şi puteţi reveni la ele oricând. În articolele respective am prezentat bine care este definiţia acelor întâlniri care nu sunt bune pentru tineri să le aibă înainte de căsătorie. Iată care este răspunsul meu la întrebarea care mi-a fost pusă. Deci, cum se vor cunoaşte tinerii care nu merg şi nu acceptă să stea la întâlniri înainte de căsătorie.

Cunoaşterea persoanei înainte de căsătorie este foarte limitată

Mai ales atunci când o fată sau un băiat vrea să placă unei persoane de sex opus, va face totul ca să placă şi va scoate în evidenţă doar calităţile bune ale caracterului sau chiar va încerca să prezinte nişte calităţi care în realitate nu le are şi, astfel, va duce în eroare cealaltă persoană. De atâtea ori am auzit de la oamenii care vin să ceară consiliere în proleme de familie cum spun: “Niciodată în viaţă nu mi-am închipuit că soţul meu are aşa un caracter sau că poate să se poarte aşa cum se poartă acum. A fost cel mai tandru şi mai atent bărbat până la căsătorie. De ce nu mai este aşa acuma?” Răspunsul este simplu – pentru că, de fapt, nu a fost niciodată aşa cum s-a prezentat.  Când a făcut-o, a vrut să te impresioneze şi să prezinte calităţi care ţi-ar fi plăcut să le aibă el, dar care în realitate nu le-a avut niciodată. Doar atunci când vei merge în căsătorie vei putea să vezi fața adevărată a acestui om.  De fapt, poţi vedea şi acum dacă nu accepţi să mergi la întilnire pentru că…

Caracterul frumos al omului nu poate rămâne în umbră

Dacă eşti o astfel de persoană nu vei rămâne neobservat sau neobservată de persoana care va dori să încheie legământ de căsătorie cu tine. Această frumuseţe a caracterului tău se va vedea în felul cum te vei raporta la toţi oamenii, la cei de la care nu aştepţi ceva înapoi, pe care nu vrei să-i impresionezi, ci să-i ajuţi, să le slujeşti. Nu poţi juca teatru cu toţi oamenii ca să arăţi alte calităţi decât cele pe care le ai. Tocmai de aceea, pune preţ pe oamenii care au caracter frumos. Caracterul tău îl vor vedea alţii în măsura în care le slujeşti şi eşti gata să le slujeşti oamenilor. De aceea…

Îngrijeşte-te de lucrurile lui Dumnezeu

Apostolul Pavel scrie în Epistola lui I către Corinteni astfel:

…cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul şi cu duhul.

şi apoi, în continuare, când argumentează de ce este bine pentru tineri să nu facă o prioritate din problema şi nevoia căsătoriei zice:

Vă spun lucrul acesta pentru binele vostru, nu ca să vă prind într-un laţ, ci pentru ceea ce este frumos, şi ca să puteţi sluji Domnului fără piedici. (1 Corinteni 7:35)

Tocmai slujirea pe care o faci lui Dumnezeu şi oamenilor va scoate în evidenţă frumuseţea caracterului tău şi aceasta nu va rămâne în umbră, va fi observat de bărbatul care pune preţ pe caracter şi vei fi cerută în căsătorie.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune ca să poţi înţelege aceste adevăruri şi să te încrezi deplin în voia Lui, pentru că

aşteptarea celor neprihăniţi nu va fi decât bucurie, dar nădejdea celor răi va pieri. (Proverbe 10:28)

Invit pe toţi cei care s-au căsătorit fără să fi acceptat mersul la întâlnire ca să depună mărturiile lor despre aceea cum s-au cunoscut ei. Aceasta va ajuta mult cititorii. Vă mulţumesc anticipat pentru aceste comentarii.