Cum să te bucuri în orice împrejurare? Cursul de studiu biblic ”Filipeni”

Uneori viața ne face să trecem prin situații foarte grele, când ne pare că nu mai putem să ne bucurăm de nimic și nu mai avem puteri ca să rezistăm. Vreau să vă recomand un curs de studiu biblic, care abordează tocmai problema această și poate să schimbe modul nostru de a privi viața. Este vorbă de cursul inductiv ”Filipeni”. Este un curs din seria ”Învățătură peste Învățătură”, bazat pe Epistola lui Pavel către Filipeni.

Cursul de studiu biblic Filipeni

Ce ne învață acest curs?

Studiind acest curs, putem vedea că Dumnezeu ne îndeamnă să ne bucurăm mereu, indiferent de ceea ce se întâmplă:

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă (Filipeni 4:4)

Bucuria adevărată vine din cunoașterea lui Dumnezeu și încrederea în El.

Trâind această viață pe pământ, ne confruntăm cu multe probleme. Cursul acesta ne ajută să vedem că Dumnezeu este Cel care ne dă putere să trecem prin greutățile vieții cu zâmbet pe față. Aceasta ne ajută să ne încredem în El și să nu ne temem de nimic, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Pot totul în Hristos, care mă întărește. (Filipeni 4:13)

De asemenea, din studiul acesta aflăm care a fost atitudinea lui Pavel față de moarte și ce exemplu ne arată. Pentru el…

…a trăi este Hristos şi a muri este un câştig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine. (Filipeni 1:21-23)

Pentru că știm că dacă credem în Domnul Isus Hristos, chiar dacă vom muri, vom fi cu El în Împărăția Cerurilor, moartea nu trebuie să ne înspăimânte, nici să ne întristeze. Acest principiu ne va da pace și liniște și ne va ajuta să trăim o viață mult mai fericită.

Impresii personale

M-a impresionat acest curs de studiu, pentru că am aflat că nu este absolut nimic în lumea această care poate să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu și să ne oprească să ne bucurăm de viața cu El. Numai în Hristos este puterea noastră, nu în noi înșine! De asemenea, Dumnezeu ne învață că trebuie să trăim mulțumiți de starea în care ne găsim, fie săraci, fie bogați, fie în lanțuri, fie liberi și să cautăm să-L proslăvim și să mărturisim despre Isus în toate împrejurările vieții.

Iată ce a mărturisit Stanislav Munteanu, profesor la facultatea de Fotbal a Școlii Internaționale de Misiune, care a avut prilejul să studieze acest curs minunat:

Ceea m-a uimit cel mai mult este faptul că Pavel avea grijă de creștinii din Filipi, se ruga pentru ei, îi încuraja și păstra legătura cu ei, chiar aflându-se în lanțuri. Calitățile lui de caracter sunt de admirat. După studierea acestui curs, am luat decizia să pun mai mult accent pe relația cu ucenicii mei, mi-am pus disciplina ca să mă rog pentru nevoile lor, să mă interesez de aceste nevoi. De asemenea, să mulțumesc acelora care investesc în mine, adică învățătorilor mei și să mă rog pentru ei.

Nicolai Florea, diacon și misionar în satul  Dănceni, a studiat manualul acesta la sesiunea ”Creșterea Bisericii”, predată de Vasile Filat în iarna anului 2016 și a împărtășit impresiile de la acest studiu:

Alerg aici, la sesiune, ca să nu întârzii cumva, să nu scap nimic din învățătura prețioasă pe care o primesc. Așa o comoară! În una din zile mi s-a stricat mașina. Eram gata să las mașina stricată în mijlocul orașului și să fug la lecții ca să nu întârzii.
Mă gândeam la început cum poți studia 2 săptămâni din 4 capitole? E suficient să citesc epistola către Filipeni și înțeleg, dar 2 săptămâni?? Acum înțeleg câte nu înțelegeam, marea este tot mai adâncă și mai adâncă. Ne adâncim privirile tot mai profund și mai profund. Ce mare binecuvântare!” (Nicolae Florea, diacon și responsabil pentru bisericile ”Speranța” din Ialoveni și ”Poarta Cerului” din satul Dănceni, raionul Ialoveni)

Prin ce este deosebit?

Cursul de studiu biblic inductiv ”Filipeni” este un material deosebit pentru cei care vor să afle cum să trăiască o viață fericită și să nu se îngrijoreze de nimic, un fel de viață care numai Dumnezeu poate să ne ofere. El se îngrijește de noi și ne ajută să trecem prin suferințe cu bucurie, așteptând slava care va urma. Isus a suferit, deci, fiind ucenicii Lui, vom suferi și noi. Însă, avem o putere mare, căci Înșuși Domnul Universului ne întărește!

Cursul acesta poate fi procurat în fiecare duminică de la orele 14:00 la Biserica ”Buna Vestire” din Chișinău, care-și desfășoară serviciile în incinta bisericii ”Harul”, pe str. Ciocârliei 2/8. Dacă doriți să procurați mai mult de 5 cărți de același titlu anunțați la telefonul +37360177822 sau la email aurica.guzun@gmail.com.

Puteți privi și lecțiile video din Epistola către Filipeni predate de pastorul Wayne Barber. Neapărat vă invit să studiați individual cursul și să vă alăturați unui grup de studiu biblic.

Invit cititorii acestui articol să împărtășească despre impactul pe care l-a avut asupra lor studierea acestui curs.