Cum să te apropii de Dumnezeu?

Cred că frazele generale din cântări, predici și rugăciuni, dacă nu sunt explicate, chiar dacă vin dintr-o inimă sinceră, nu pot aduce la realizare dorințele, pentru că nu arată specific ce presupune fiecare în mod practic. Cum arată aceasta? Ce trebuie să fac? Cum să mă implic în lucrare? Ca să fie mai clar, iată câteva exemple:

”Doamne, vrem să ne apropiem de Tine, să Te simțim… Doamne, dă-ne focul Tău… Doamne, folosește-mă…”

Dacă nu sunt explicate, cei care ascultă aceste îndemnuri nu înțeleg care este partea lor, partea practică, așteaptă minuni, așteaptă să simtă ceva deosebit, pentru că nimic practic nu au auzit, doar o doleanță generală. Nu putem aștepta rezultat practic dacă nu explicăm practic.

Fraze generale fără rezultat dacă nu sunt explicate

Ce să faci practic ca să te apropii de Dumnezeu? Să repeți mereu în rugăciune și cântări aceasta? Consider că trebuie făcuți pași concreți pentru aceasta. Găsesc foarte relevante sfaturile practic explicate din articolul ”Cum să-ți reînnoiești relația cu Dumnezeu?” scris de Vasile Filat

  1. Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire
  2. Căutați mai întâi neprihănirea lui Dumnezeu și Împărăția Lui

  3. Depărtați-vă de oamenii care au o formă de evlavie

  4. Alăturați-vă celor neprihăniți

  5. Studiați Sfintele Scripturi

  6. Implicați-vă în lucrarea lui Dumnezeu

Vreau să fac o invitație și o recomandare celor care-și doresc să se apropie de Dumnezeu. Orice relație se zidește pe cunoaștere. Să nu credem că-L cunoaștem îndeajuns pe Dumnezeu. Nu poți să crești într-o relație, să te apropii, dacă nu cunoști persoana. Pavel nu credea așa:

Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; (Filipeni 3:10)

Să continuăm să studiem Cuvântul lui Dumnezeu, disciplinat în fiecare zi, să creștem în cunoașterea lui Dumnezeu și a planului Lui. Recomand în acest sens cursul ”Doamne, vreau să Te cunosc”. De asemenea, recomand cursul ”Întoarce-ți inima spre Dumnezeu”; va fi predat acest curs de către Vasile Filat la seminarul din 4-6 septembrie (zile de weekend).