Cum să procedezi cu fata pe care o iubeşti după ce te pocăieşti?

Întrebare:

De ceva timp sunt într-o relaţie de prietenie serioasă cu o fată. Între timp, eu am încheiat legământ cu Isus Hristos (m-am pocăit). De la biserică mi se recomandă să mă orientez către o altă relaţie, cu o fată creştină. Prietena mea este interesată şi ea de cele sfinte dar părinţii ei îi interzic categoric orice relaţie cu pocăiţii. Eu, în această situaţie, ca să fac voia Domnului, ce trebuie să fac? Să ascult de îndemnul inimii şi să aştept până ce prietena se va pocăi, sau să ascult de recomandarea bisericii.

Cum să procedezi cu fata pe care o iubeşti după ce te pocăieşti?Mântuirea este prioritară căsătoriei

Când spuneţi „relaţie de prietenie” îmi dau seama că trebuie să înţeleg că iubiţi această fată şi aţi dori să vă căsătoriţi cu ea. Mântuirea sufletelor voastre este prioritatea cea mai mare şi mă bucur că Dvs. aţi ales să vă pocăiţi şi să-L urmaţi din inimă pe Domnul Isus ca să aveţi parte de moştenire cu El împreună cu toţi sfinţii.

Tot aşa, cea mai mare prioritate pentru prietena Dvs. este să-şi mântuiască sufletul de la pierzarea veşnică în iad şi aceasta poate fi realizat, cum bine ştiţi, numai prin pocăinţă din inimă şi încheierea aceluiaşi legământ cu Domnul Isus Hristos. Spuneţi-i cât de important este să se întoarcă la Domnul Isus şi să-l urmeze cu toată dedicarea, indiferent de piedicile pe care i le pun în faţă părinţii. Amintiţi-i de vorbele pe are le-a spus Domnul Isus celor ce vor alege să între în legământ cu El şi anume:

„Fratele va da la moarte pe fratele său, şi tatăl pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor şi-i vor omorî. Veţi fi urâţi de toţi, din pricina Numelui Meu; dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” (Matei 10:21-22)

Şi mai trebuie să-i explicaţi prietenei că interdicţia părinţilor ca ea să aibă relaţii cu pocăiţii este de fapt interdicţie de al urma pe Domnul Isus Hristos. Iar Sfânta Scriptură ne învaţă să fim „ascultători de părinţi în Domnul”, adică în limitele Cuvântului lui Dumnezeu. Şi nimeni nu mai poate asculta de părinţi dacă aceştia îi interzic să-L urmeze pe Hristos.

Nu te preocupa acum de căsătorie

Nu este bine să te gândeşti acum la căsătoria cu această fată, atât timp cât ea nu este mântuită şi cu atât mai mult nu trebuie să te orientezi la o relaţie cu altă fată, sau mai drept vorbind cu nici o fată. În Epistola I către Corinteni, Apostolul Pavel spune:

Eşti legat de o nevastă? Nu căuta să fii dezlegat. Nu eşti legat de o nevastă? Nu căuta nevastă. (1 Corinteni 7:27)

Dumnezeu se va îngriji de nevoia ta să te căsătoreşti şi o va face în cel mai frumos mod. El va pune lucrurile la locul lor la vremea potrivită. Acum, caută să duci Evanghelia mântuirii atât prietenei tale de altă dată, cât şi părinţilor tăi, prietenilor, fraţilor, surorilor tale şi la toţi oamenii. Aşa să te ajute Dumnezeu.