Cum să-ţi întorci soţia care te-a părăsit?

Întrebare:

Suntem împreună de aproape zece ani şi în urmă cu trei luni ne-am căsătorit. Dar, după nuntă nu am avut parte decât de certuri şi scandaluri şi ajunsesem să nu ne mai vorbim cu zilele, iar când ne vorbeam, tot la ceartă ajungeam şi nu ne mai vorbeam iar. Toate acestea din cauza banilor strânşi la nuntă. Ce să mai fac? Ajutaţi-mă cu un sfat. O iubesc şi nu ştiu ce să mai fac? De când a plecat s-a făcut o lună şi nu mai reuşesc să dau de ea. Ce să fac? Ajutaţi-mă vă rog să-mi recapăt soţia. Nu-mi mai răspunde la telefon. Nu vorbeşte decât cu naşa iar ultima nu vrea să-mi dea numărul de telefon sau să-mi spună unde se află soţia. Mai am vreo şansă de împăcare? Ajutaţi-mă, vă rog frumos. 

Mesajul acesta este un strigăt de disperare dar nu conţine suficiente informaţii pentru a da un sfat temeinic. Este foarte trist că din pricina banilor aţi ajuns să vă distrugeţi căsătoria voastră care nu poate fi măsurată cu toţi banii din lume, pentru că este un legământ înaintea lui Dumnezeu. Acum, poate vor înţelege şi alţii de ce Dumnezeu îngăduie să fie mai mulţi săraci în lumea acesta, pentru că, după cum se vede, când au ceva mai multă avere, oamenii nu se mai pot împăca şi accepta unii pe alţii căci nu pot împărţi banii. Ca copiii mici, în loc să se bucure şi joace cu jucăriile primite, ei se iau la ceartă şi bătaie de la ele.

Mă tem că soţia Dvs. nu realizează esenţa căsătoriei şi prea repede este gata să o sacrifice pe banii câştigaţi la nuntă, ca apoi să culeagă consecinţe grave pentru tot restul vieţii şi să-şi aducă durere ei şi la alţii.

Acum, întrebarea Dvs. este ce să faceţi? Din moment ce soţia nu acceptă să discutaţi, trebuie să-i transmiteţi mesajul prin oameni care prezintă autoritate pentru ea şi de care va dori, cel puţin, să asculte când îi vor vorbi. Iată câteva lucruri pe care vă sfătuiesc să le faceţi în ordinea următoarea:

  1. Mergeţi prima dată să discutaţi cu naşii şi este important să discutaţi cu ambii odată, nu doar cu naşa, sau cu naşul, ci cu ambii odată. Să le spuneţi naşilor că i-aţi luat de naşi tocmai ca să vă fie mentori şi unii care vor veghea la căsătoria voastră ca să vă păzească de relele ce vă pot afecta. Să le spuneţi de durerea care o aveţi, să recunoaşteţi greşelile pe care le-aţi făcut şi să că cereţi iertare, dacă sunteţi vinovat şi faţă de ei cu ceva. Să le spuneţi că vreţi să vă păstraţi căsătoria care este un legământ înaintea lui Dumnezeu şi care, fiind ruptă, va aduce durere nu numai Dvs.  şi soţiei, părinţilor, naşilor şi tuturor. Rugaţi-i pe naşi să intervină şi să-i vorbească inimii soţiei Dvs. ca astfel să medieze împăcarea voastră şi restabilirea căsătoriei. Dacă nu va avea efectul dorit…
  2. Mergeţi la părinţii soţiei, la socri, şi spuneţi-le şi lor acelaşi lucru. Neapărat să vă cereţi iertare pentru tot cu ce aţi greşit faţă de ei şi faţă de fata lor care acum vă este soţie şi apoi, rugaţi-i să intervină ei pentru salvarea căsătoriei voastre. Dacă nici aceasta nu va da efectul dorit…
  3. Mergeţi la preotul care v-a oficiat cununia în biserică. Spuneţi-i lui de problema voastră şi cereţi-i ajutorul şi intervenţia, ca să găsească pe soţia Dvs., să vorbească cu ea şi să-i aducă aminte de legământul care l-a încheiat înaintea lui Dumnezeu şi consecinţele ruperii acestui legământ.

Dacă nici una din persoanele menţionate mai sus nu va putea interveni, sau intervenţia lor nu va avea rezultatul dorit, să-mi scrieţi. Eu am nădejde că veţi reuşi să vă salvaţi căsătoria. Aşa să vă ajute Dumnezeu.