Cum ne pregătim de 1 septembrie?

Întrebare:

Ziua de 1 septembrie e una frumoasă, dar și foarte grea. De obicei, e o grabă mare. Putem cumva să ne pregătim cu mai puțină durere de cap?

Cum ne pregătim de unu septembrie?S-a terminat și vara aceasta… Începutul școlii e la ușă și vrea să intre cu pași rapizi. Trebuie să fim pregătiți pentru un așa oaspete! Cum? Mai întîi…

Cumpără flori din timp

Dimineața veți avea prea puțin timp să mergeți după flori, de aceea ar fi mai bine să le luați azi. Poate ar fi bine să optați pentru flori la ghiveci. Așa veți fi siguri că va fi o amintire mai lungă.

Gîndește-te la un cadou de apreciere pentru profesor

Ar fi frumos să pregătiți și o felicitare de apreciere pentru profesor. Nu pierdeți nicio oportunitate pentru a mulțumi învățătoarei. Este frumos să încurajăm dascălii pentru efortul și munca enormă pe care o depun ei.

Pregătește ghiozdanul și hainele de cu seară

Este un obicei care trebuie să devină o rutină. Copiii sunt tentați să-și facă ghiozdanul dimineața, în grabă. Formați-i un altfel de obicei. Veți avea doar de cîștigat din aceasta.

Culcă copilul mai devreme

Din cauza regimului de somn diferit pe timpul verii, copiilor le va fi mai greu să se trezească dimineața, dar dacă îi lăsați să se culce mai devreme, se vor trezi mai ușor mîine. Astfel veți putea spune împreună cu psalmistul:

Fă- mă să aud dis de dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată- mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul.(Psalmul 143:8)

Să aveți un început de an școlar binecuvîntat!