Nu părăsi credința la moartea persoanelor dragi

Întrebare:

Domnul să vă binecuvânteze, mă bucur că v-am găsit. Am o întrebare. M-am rugat 2 ani pentru nepoțelul meu de 4 anișori să-l vindece Domnul de tumoare pe creier. A suferit 3 intervenții și tot nu s-a vindecat. A murit după 2 ani de suferință. Tatăl copilului este băiatul meu și a căzut de la credință. Soția lui, soția mea și eu suntem pe ultima sută de metri și nu știm ce să mai credem.

Sunt întristat să aud despre durerea prin care ați avut să treceți ca și familie și în care mai sunteți și acum, și mai ales băiatul și nora Dvs. Mă rog să vă dea Dumnezeu cuvintele potrivite și să le arătați o pildă de credință, ca și ei să alerge la Dumnezeu și să-și găsească mângâierea la El.

Noi suntem oameni și înțelegerea noastră este foarte limitată. Ce putea să știe Iov despre motivul pentru care au murit copiii lui și s-au întâmplat toate celelalte lucruri rele? El și-a pus nădejdea în Dumnezeu și nu a căzut de la credință. Și noi trebuie să ne punem nădejdea în Dumnezeu, căci este scris:

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Acum nici Dvs. și nici copiii nu pot vedea acel bine, dar cu siguranță că atunci când ne vom înfățișa înaintea lui Dumnezeu vom vedea binele care a fost urmărit de Dumnezeu prin boala și moartea acestui copil și Îl vom slăvi pentru aceasta. Viața pe acest pământ este “un abur care se arată puțin și apoi piere”, cum spune sfântul Iacov. Rămâneți în credință ca să vă întâlniți cu copilul și să petreceți veșnicia cu el. Temeți-vă să părăsiți credința, căci așa veți fi despărțiți nu doar de copil, ci de Domnul Isus și de Dumnezeu. Rămâneți tari în credință.