Coronavirus, din altă perspectivă

Știu, toți vorbesc despre asta! Unii vor mai multă informație, alții sunt sătui de acest subiect. Nu știu din ce categorie faci parte, dar astăzi vreau să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă. Astăzi vom vedea ce putem învăța de la acest virus care a întors planeta cu susul în jos, precum spunea și poetul: „învață de la toate…”

Un virus atât de mic poate provoca efecte atât de mari sau poate influența o lume întreagă! Astăzi aș vrea să te încurajez. Mai ieri mă gândeam: „Ei, ce poate să facă o simplă răceală, e un virus nu prea periculos, nu e vorba de vreo boală de care să-mi fie frică. Nu e cine știe ce!” Astăzi însă mi-am zis să iau seama mai bine la acest virus. Poate te crezi mic, neînsemnat, nimeni nu te socoate folositor să se gândească la tine prea mult, nu ai darul vorbirii, darul de a spune cuvinte alese, sau darul care îi face pe oameni să spună ”Oau” când te vede sau aude, nici poate nu ai o inimă bună, un duh prea blând care să iasă în evidență și te simți dejnădăjduit în starea ta? Astăzi te îndemn să îți întorci privirea spre Dumnezeu și o să vezi ce lucrări mari poate să facă cu tine! Căci oricine se înalță va fi smerit; și oricine se smerește va fi înălțat.” (Luc.18:14) Pune-ți încrederea doar în El!

Un virus care provoacă efecte atât de mari poate pieri foarte curând! Cu cât este mai cald, cu atât condițiile sunt mai dificile pentru multe virusuri. „Coronavirusul este înconjurat de un strat lipid, cu alte cuvinte, de un strat de grăsime”, explică Pietschmann. „Acest strat nu este foarte rezistent la căldură, ceea ce înseamnă că virusul se descompune rapid atunci când temperaturile cresc.” Oare nu așa este și cu viața omului? Precum virușii „trăiesc” relativ puțin, doar în sezoanele reci, așa este și omul. „Da, orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ține.” (Psalmul 39:5). “Omul nu este stăpân pe suflarea lui, ca s-o poată opri, și n-are nicio putere peste ziua morții.” (Eclesiastul 8:8)

Tu care te fălești cu lucruri mari ia seama că mâine nu o să mai fii, adu-ți aminte în măreția ta să Îl lauzi pe Creatorul tău, Cel care ți-a dat tot ce ai! Căci „Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit?” 1 Corinteni 4:6b,7. Fii atent ca să nu ți se întâmple și ție ca marelui împărat Nebucadnețar, despre care citim din Daniel…

Tu care crezi că vei trăi, vei trăi și uiți că vei muri, odată… te îndemn să te gândești la veșnicie. Te îndemn să cauți adevărul care te poate elibera, să cauți scopul vieții acesteia, să cauți și să nu te lași până nu ai găsit ce ai dorit. Te îndemn să te împaci astăzi cu Dumnezeu, crezând în jertfa lui Isus Hristos!

Autor: Roșca Veronica