Este îngăduit creștinilor să-și dea copiii la dansuri?

Întrebare:

Eu studiez Biblia, dar ca să fiu copilul Domnului trebuie să las lucrurile lumii la o parte. Am o fetiță de 8 ani și frecventează dansurile populare și țigănești. Ea nu dorește să le lase. Pentru ea a fost un stres când i-am spus să nu mai facă. Eu mă gândesc că sunt dansuri rușinoase. Dar dacă noi suntem invalizi nu vom putea plăti să învețe o  profesie în viață. Mă gândesc că poate dansurile o să-i prindă bine? Ce ziceți?

Din întrebarea dumneavoastră înțeleg că v-ați întors la Dumnezeu de curând și din Sfintele Scripturi ați ajuns să înțelegeți că ar fi bine pentru fiica dumneavoastră să înceteze a mai merge la dansuri pentru că ele implică ceva rușinos.  Anterior am abordat subiectul acesta în articolul  ”Ce spune Biblia despre dansuri?

Acum, dacă fiicei îi plac atât de mult dansurile populare pe care le învață, vă sfătuiesc să nu mergeți deodată pe calea interdicțiilor, ci să  o învățați în fiecare zi din Sfintele Scripturi până va ajunge să înțeleagă Evanghelia, să devină și ea copil de Dumnezeu și să dorească să-și trăiască viața pentru Hristos, fiind sfântă cu trupul și cu duhul.

Dacă dumneavoastră ați văzut mișcări sau lucruri rușionase în dansurile care le învață, ajutați-o și pe fiică să vadă și să înțeleagă. Poate este bine să citiți împreună articolul la care am făcut referință. Nu-i sugerați că ar putea să facă bani pe ceea ce găsiți rușinos. Dacă acum dansurile pe care le dansează nu-i fac bine și nu le face bine nici celor ce privesc, de ce credeți că îi pot face bine în viitor?  Dumnezeu ne învață în Biblie să lucrăm cu mâinile noastre la ceva bun ca să avem pentru nevoile noastre și ca să ajutăm și pe alții. Nu trebuie să vă faceți griji că nu-i veți putea plăti fetei să învețe o profesie. Puneți-vă nădejdea în Dumnezeu care s-a îngrijit până acum de familia dumneavoastre și care poate să se îngirjească și mai departe.