Conferința pentru surorile văduve din comunitatea Cahul

img_2705“… Să cercetăm pe văduve în necazurile lor”(Iacov  1:27). Cu acest generic s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a conferinței de surori văduve din comunitatea Cahul din cadrul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova. Evenimentul a avut loc la Colibași și a fost organizat de sora responsabilă pe Republica Moldova și cea responsabilă pe comunitatea Cahul cu scopul de a le încuraja, ajuta și de a se ruga pentru văduvele din această regiune, așa cum ne îndeamnă și Biblia.

Cele aproximativ 250 de surori  din toată comunitatea Cahul au avut parte de o părtășie și un timp minunat. Programul, organizat cu ajutorul sorei Lidia Rușulschi a inclus un timp de laudă și închinare,  a inclus și cuvânt de încurajare susținut de fratele Zaharia Vasilache. La fel, sora responsabilă Eugenia Podoleanu a avut un cuvânt deosebit, chiar și câteva surori din America au venit să le încurajeze  pe surorile lor în Domnul din Moldova, împărtășind cu ele mărturii interesante, dar și diferite încurajări. Apoi, orchestra bisericii baptiste din Colibași a avut un program spre  lauda lui Dumnezeu și încurajarea celor prezenți la eveniment.  În continuare,  a fost un timp special  în care surorile puteau să adreseze întrebările care le frământau  pentru a găsi împreună  răspunsul din Cuvântul lui Dumnezeu.

După o masă atât de bogată pentru suflet, a urmat și o masă pentru trup, timp în care surorile au mai avut posibilitatea să stea în părtășie și să se mai bucure de acest timp frumos. La finalul acestei întâlniri fiecărei surori, ca o mică atenție și un mic ajutor, i s-a oferit  câte un mic pachet alimentar.

Surorile, încurajate și bucuroase, I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru  acest timp frumos și deosebit și deja se roagă pentru următorul eveniment care va avea loc, cel târziu, în 2017!