Ce comunicare poate exista între morţi şi cei vii?

Întrebare:

După moarte sufletele oamenilor care au trăit in Domnul merg la Dumnezeu iar ale celor necredincioși merg in locuința morților, cu toții așteptând împreuna judecata de apoi, cel puțin așa înțeleg eu. Toate aceste suflete au ele posibilitatea sa vadă ce se întâmpla cu cei ramași in viață? Aceeași întrebare legat de cei vii care susțin ca pot stabili legături cu sufletele celor decedați. Exista vreun temei biblic pentru cele 2 situații de mai sus? Mulţumesc mult si Doamne ajuta!

Da, este adevărat, sufletele tuturor oamenilor care au murit fără să fie mântuiţi prin pocăinţă şi intrarea în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos se află acum în chinuri în Locuinţa Morţilor unde vor fi până în Ziua cea mare a Judecăţii înaintea lui Dumnezeu.

Ştiu şi eu şi am auzit încă din copilărie că morţii ne văd şi ştiu ce facem noi, dar nu am găsit până acum argumente biblice în favoarea acestei opinii.

Cât priveşte comunicarea cu cei morţi, da este o realitate şi este o practică categoric interzisă de Dumnezeu. La acest subiect am scris articolul “Este adevărat că poţi vorbi cu morţii?” pe care vă invit să-l citiţi.