Cine pe cine discriminează? | Editorial Radu Blendarencu

Îmi aduc aminte acum vreo 14 ani în urmă, pastorul bisericii „Buna Vestirea” din orașul Chișinău, Vasile Filat, din răsputeri încerca să convingă societatea că organizații care promovează căsătoriile persoanelor de același sex, metodic își pregăresc terenul pentru a-și duce planul lor la împlinire. Foarte puțini îl luau în seamă atunci, spunând că ei sunt doar o mână de oameni. Doar că această mână de oameni a dat dovadă de insistență, tactică și a știut cum să se promoveze peste tot pe parcursul anilor. Au elaborat diferite programe, slogane și activități cu caracter public și au mai făcut ca toți cei care nu le susțin modul imoral de viață, să fie catalogați drept homofobi și intoleranți. Aceste cuvinte au prins la public și am ajuns acum să vedem cum acești oameni, puternic susținuți de peste hotare, au prins rădăcini adânci și în țara noastră.

Nu cred că va fi departe ziua când vor cere în Parlament schimbarea articolului din constituție care definește căsătoria drept o uniune dintre un bărbat și femeie. De ce spun aceasta, tocmai pentru că în acest an am văzut și aleși ai poporului care au mărșăluit triumfător alături de ei. Iar în calitate de legiuitor nu cred că îi va costa nimic să vină cu astfel de proiecte de lege. Mai mult decât atât, adepții și promotorii acestei comunități s-au arătat „încântați” de felul cum statul i-a protejat al doilea an la rând. Fiind astfel încurajați de atitudinea statului, lucrurile se mișcă în direcția pe care a spus-o odată pastorul Vasile Filat.

Ei au dreptul să spună ce vor, pe când noi, dacă ne expunem împotriva modului de viață public afișat de ei, va trebui să răspundem în fața legii pentru discurs de ură. Am ajuns zile când dreptatea și moralitatea este catalogată drept ură. Când bunul simț nu mai este OK și când din bugetul țării pentru câteva sute de oameni se cheltuie milioane de lei pentru a parcurge o distanță de câțiva kilometri. A devenit OK ca mii de polițiști să protejeze expunerea publică a unei preferințe sexuale, iar când s-a organizat sărbătoarea familiei acești polițiști au dispărut. Oare de ce? Familia nu mai trebuie protejată? Oare nu familia tradițională, care este o instituție divină și nicidecum omenească, trebuie protejată și promovată? Oare nu având familii puternice putem să avem și națiune puternică? De fapt, mesajul transmis a fost unul descurajator. Familia în țara noastră nu mai este privită drept valoare. Iar dacă încerc să o promovez voi fi atenționat că sunt și alte „forme” de familii decât cele cunoscute.

Faptul că am ajuns aici se datorează și multora dintre noi care am stat indiferenți și care am căzut de oboseală în această luptă pentru valori și pentru apărarea insitutuției familiei. Se datorează nouă care am crezut că această mână de oameni sunt prea puțini să poată răsturna valorile familiei pe care se bazează orice națiune. Grijile lumii acesteia ne-au furat atât de mult și nu mai vrem să ne expunem public, ceea ce spune Sfânta Scriptură despre acest păcat. Să spui adevărul nu înseamnă că discriminez pe cineva. Niciodată, dar niciodată nu mi-am dorit ca păcatul meu să fie afișat public, păzit de polițiști și promovat drept valoare. Și nu am văzut pe nimeni să spună că este OK cu păcatul lor. Fiecare este liber să facă cu trupul lui ceea ce-i place. Relaţiile şi plăcerile sexuale fac însă parte din sfera cea mai intimă a vieţii personale și în cadrul stabilit de Dumnezeu. Nu este vorba de o problemă socială sau de interes pentru societate ceea ce au făcut ei. Și nu înțeleg cum și cine îi discriminează dacă tot aspectul sexual ține de intimitatea fiecăruia. De ce o afișezi public? Cel puţin între oameni decenţi şi civilizaţi nu trebuie să existe această abordare, iar afișarea lor în public este cel puțin de prost gust.