Ce spune Biblia despre vasectomie?

Întrebare:

Primesc şi citesc cu mare interes absolut toate articolele Dvs. Pot să vă spun că sunt tare interesante subiectele pe care le abordaţi. Aşi dori să abordaţi şi problema vasectomiei. Este păcat sau nu ca eu să-mi fac operaţie de vasectomie? Soţia mea nu mai vrea să continue cu anti-concepţionale şi dorinţa ei este ca eu să-mi fac vasectomie. Sau mai exact, conform legilor lui Dumnezeu, care este forma de a avea viaţă sexuală în cadrul familiei fără frică pentru o sarcină nouă. Menţionez că avem deja un copil şi soţia mea nu mai vrea să rămână însărcinată. Aştept cu deosebit interes răspunsul Dvs. dorind ca Domnul Isus să vă călăuzească în marea lucrare pe care o faceţi.

Vasectomia este o procedura destinata să facă pe un bărbat steril. Doctorul taie cele doua tuburi numite vase deferente care transporta sperma de la testicole în nişte buzunare din scrot, care păstrează sperma înainte de ejaculare. In termeni mai simpli, vasectomia blochează singurele căi prin care spermatozoizii pot părăsi organismul. Spermatozoizii sunt reabsorbiţi în corp. Bărbaţii care îşi fac vasectomie pot sa întreţină relaţii sexuale si sa ejaculeze, dar sperma lor nu va mai conţine spermatozoizi, şi deci nu va mai putea fertiliza ovulul si deci nici cauza o sarcina. 

Vasectomia este o practică contemporană şi nu a fost practicată în vremurile biblice şi deci, nu este menţionată în Biblie.

În acelaşi timp, Dumnezeu abordează subiectul utilizării contraceptivelor în Biblie. Vă invit să citiţi articolul Ce spune Biblia despre contracepţie? în are am prezentat perspectiva lui Dumnezeu asupra acestui subiect. Acolo veţi găsi principii care ne-au fost lăsate de Dumnezeu şi care cu siguranţă pot fi aplicate şi în cazul situaţiei Dvs. De asemenea, acolo veţi găsi multele comentarii din care unele sunt scrise şi de medici.

Vă sfătuiesc să vă gândiţi că Dumnezeu v-a dat binecuvântarea să aveţi copii şi este bine şi frumos să doriţi să-i aveţi şi să vă bucuraţi de ei crescându-i în ascultare de Dumnezeu.

Un lucru de mare importanţă este factorul convingerii şi libertăţii personale cu privire la acest subiect şi la care se aplică şi acel verset din Romani unde spune:

Tot ce nu vine din încredinţare e păcat (Romani 14:23)

Şi ce face un cuplu care au doar un copil după ce au recurs la vasectomie dacă, nu dea Domnul, se întâmplă să piardă acel copil? Sau, dacă, iar zic, nu dea Dumnezeu, se întâmplă să moară soţia şi bărbatul se va căsători cu o altă femeie care va dori să aibă copii?