Ce se așteaptă de la cavalerii și domnișoarele de onoare la nuntă?

”De la cavalerii și domnișoarele de onoare se așteaptă mai mult decât să fie în centrul atenției.” Am auzit această frază într-o discuție vara aceasta. Au fost observate la o nuntă recentă câteva scăpări din partea cavalerilor și a domnișoarelor de onoare, care au făcut mirii să nu se simtă bine și cei apropiați. Ne-am gândit că un astfel de articol ar putea ajuta tinerii care sunt în rol de cavaleri și domnișoare de onoare la nuntă, pentru că de multe ori astfel de scăpări sunt făcute din neatenție sau neștiință.

Am fost și eu recent, chiar săptămâna trecută, domnișoară de onoare la nunta lui Sandu Aprodu, antrenor în cadrul clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” și Liuba Jacota, profesoară în cadrul Școlii de Computere ScripTehInfo. Nu am citit un astfel de articol înainte de nuntă, dar am întrebat de mai multe ori mireasa ce se cere de la noi, am insistat să discutăm la o ”ședință” toate lucrurile și să le planificăm. Am scris și o listă a lucrurilor care se așteaptă de la noi. Posibil au fost și din partea noastră scăpări sau, poate, sunt lucruri pe care le considerați necesare de adăugat la lista din articol. Eu vă invit să le scrieți la comentarii așa ca să fie un bun ajutor la următoarele nunți.

Rolul cavalerilor și a domnișoarelor de onoare la nuntă

Și dacă tot suntem la acest subiect, vă recomand să nu ratați posibilitatea de a participa la sesiunea ”Consiliere Spirituală” din 5 – 17 septembrie, la care va fi predat cursul ”Căsătorie Fără Regrete”. Este un curs deosebit de important pentru căsătoriți sau pentru cei care doresc să întemeieze o familie. Învățătorii Bibliei vor fi pregătiți la această sesiune să predea acest curs în grupe sau individual. Cursul chiar este foarte important de studiat dacă se dorește o căsătorie fără regrete și poate face orice căsătorie să devină una fără regrete, chiar dacă a început cu regrete. Fiecare membru de biserică trebuie să prezinte o recomandare scrisă din partea pastorului bisericii locale. Fiecare student este invitat să-și acopere cheltuielile pentru carte, materiale de studiu și mâncare.
Pentru informații suplimentare: +373 69 966779.

Discutați cu mirii lucrurile care se așteaptă de la voi

Noi vara suntem prinși cu multă lucrare și erau ocupați și mirii și noi, dar am căutat să găsim o zi în care să discutăm contribuția noastră și ceea ce se cere de la noi. Am discutat lucrurile pe rând și am scris o listă cu responsabilități pentru fiecare – cine va lua cadourile din partea invitaților, cine va conduce invitații la mese în sală și altele. Astfel, fiecare și-au știut responsabilitățile din timp și nu a fost îngrijorare nici pentru miri.

Domnișoarele de onoare înainte de nuntă

Nu lipsiți atunci când este importantă prezența voastră

Am auzit că au fost cazuri în care cavalerii sau domnișoarele de onoare au dispărut în ziua nunții fără să anunțe sau cu puțin timp înainte și nici nu răspundeau la apeluri. Este mare îngrijorare pe capul mirilor să caute în ultimul moment alte persoane în acest rol și este urât să procedezi astfel fără vreo pricină întemeiată.

Este importantă prezența nu doar la nuntă, dar și la repetiții, la înscriere, la fotografiere, la orice alt ajutor solicitat de miri. Dacă intervine ceva, neapărat anunță și caută soluții.

Nu plecați de la nuntă mai devreme decât ceilalți

Rămâneți după ce se termină nunta atât timp cât este nevoie. Întrebați mirii cu ce trebuie să îi ajutați și rămâneți până este nevoie. Nu plecați fără să fi anunțat așa încât să dispăreți fără urmă și mirii să rămână singuri, pentru că apar și la sfârșit lucruri organizatorice cu care îi puteți ajuta.

Fiți gata să răspundeți la orice solicitare, oferiți tot ajutorul

Pe parcurs pot apărea diferite situații în care să fie necesar ajutorul vostru, neplanificat. Fiți gata să ajutați cu tot ce vi se cere sau vedeți că este nevoie. Noi am fost rugați de miri să răspundem la toate solicitările prezentatorilor, pentru că ei conduc nunta și au avut nevoie de ajutorul cavalerilor și a domnișoarelor de onoare. De asemenea, răspundeți la toate solicitările fotografului. Este la fel de important.

În mod special este de mai multe ori nevoie de ajutorul cavalerilor de onoare. Pe ei i-am văzut des alergând să ducă, să aducă ceva și i-am văzut foarte receptivi. La sfârșit prezentatorii tot ne-au lăudat mirilor și au spus că am fost bravi și receptivi.

Aveți grijă de aspectul exterior al miresei

Aceasta a fost solicitarea miresei și ea a fost învățată de alte fete să ne instruiască astfel, pentru ca în poze să arate bine și frumos. Este în special rolul domnișoarelor de onoare, pentru că o văd dintr-o parte și pot aranja rochia, părul, dacă este cazul și machiajul.

Păstrați zâmbetul și voia bună pe tot parcursul nunții

Acest punct nu este în ultimul rând. Cred că cel mai des ni s-a repetat acest lucru. Mireasa de multe ori a rugat să fim cele mai frumoase la nuntă și pline de voie bună și zâmbet și așa toată nunta. Cred că nouă ne-a reușit, pentru că a fost o nuntă foarte frumoasă și plină de voie bună, cu un program frumos, vesel și muzică atât de frumoasă!

Voie bună la nuntă - cavaleri și domnișoare de onoare

Nu este deloc ușor să alergi de dimineața până seara de la poze, la înscriere, de la înscriere iar la poze, apoi la cununie, apoi la nuntă și așa până seara târziu. Oboseala sau alte lucruri care pot apărea îți pot fura zâmbetul și voia bună. Dar, este important pentru miri și oaspeți să vadă voie bună și bucurie pe fețele voastre.

Dacă vreo îngrijorare fură bucuria mirilor, neapărat încurajează, ajută cu ce poți ca să rezolvi sau, dacă nu este posibil, îndreaptă-le gândul la bucuria mare pe care o au pentru ca nimic să nu le umbrească bucuria.

Atenți la doleanțele mirilor

Noi am greșit la nuanța culorii și nu am luat-o pe cea pe care a vrut-o mireasa. A fost o neclaritate, dar este bine să vă asigurați că este ceea ce doresc și place mirilor. Este mai bine să mergeți împreună la cumpărături.

Vă invit să adăugați și alte sugestii la comentarii.