Ce să faci când soțul se eschivează de la relații sexuale? (10 sfaturi)

soţul se eschivează de la relațiile sexuale  care pot fi cauzele?

Aceasta este una din cele mai frecvente căutări făcute pe acest portal de către vizitatori. Am scris mai înainte într-un articol 10 motive cele mai frecvente de ce soţul se eschivează de la relaţia sexuală. Faptul că pe portal figurează des această întrebare la cereri, arată că sunt multe femei care se confruntă cu faptul că soţii se eschivează de la relaţia sexuală şi ele doresc să cunoască cum să procedeze corect în astfel de situaţie. Aşadar, ce să faci când soţul se eschivează de la relațiile sexuale ?

1. Identifică cauza eschivării

Nu poţi rezolva o situaţie problematică, până nu identifici cauza adevărată a ei. Nici un medic nu va putea prescrie un tratament bun până când nu va identifica boala şi cauzele ei adevărate. De aceea, roagă-te, observă, discută şi caută să înţelegi care sunt cauzele eschivării soţului de la datoria conjugală. Citeşte încă odată articolul De ce soţul se eschivează de la relaţiile sexuale cu soţia? (10 motive) şi vezi care din acele cauze crezi că se aplică la situaţia voastră şi dacă nu cumva în calitate de soţie ai provocat unele.

2. Nu amâna

Unii oameni au aşa o filozofie de viaţă şi spun că timpul le va rezolva pe toate şi că toate problemele se rezolvă de la sine. Nu este adevărat. Nu crede aceasta. Problemele de la sine nu se rezolvă, ci se agravează. Cu cât trece timpul, cu atât problema poate creşte şi vă puteţi trezi într-o zi că aţi ajuns prea departe în problemele voastre care vă vor afecta grav căsătoria.

3. Nu critica

Unele soţii cred că dacă vor face anumite critici la adresa iniţiativelor sexuale ale soţului, s-ar putea astfel să le provoace. Nicidecum. Aceasta va face doar mai rău şi soţul, dacă cumva are temeri cu privire la puterea lui bărbătească, va ajunge să creadă şi mai rău despre sine. Nu proceda aşa şi nu critica, nu fă glume care ar arăta că pui la îndoială puterea lui bărbătească. Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, şi sănătoase pentru oase. (Proverbele lui Solomon 16:24)

4. Iniţiază o discuţie cu soţul

Doar într-o discuţie poţi afla cum vede el problema şi care sunt cauzele din perspectiva lui. Dar, fii foarte atentă ca să duci această discuţie înţelept, cu apreciere şi fără să critici. Spune cuvinte prietenoase. Spune care este valoarea lui în ochii tăi şi ce înseamnă pentru tine relaţia pe care o aveţi, cu sau fără unirea fizică.

5. Ascultă ce spune soţul

Nu te grăbi să te plângi, sau să condamni sau să te prezinţi ca şi victimă, ci ascultă atent ce îţi va spune soţul. Numai aşa vei putea înţelege care sunt adevăratele probleme care au intervenit.

6. Nu te grăbi să faci concluzii

S-ar putea să auzi ceva care să te sperie, cum ar fi o boală care a intervenit în trupul soţului, etc. Nu te grăbi însă să faci concluzii premature şi să te sperii.

7. Vorbeşte-i despre nevoia ta

Nu fi dintre acele femei care consideră că dacă nu vorbesc cu soţul despre nevoia care o au pentru relaţie fizică, prin aceasta vor arăta spirituale în ochii soţului. Spune-i cât de mult înseamnă pentru tine relaţia fizică cu el. Prin însăşi faptul acesta soţul se va simţi apreciat ca şi bărbat, pentru că este dorit de tine.

8. Fii gata să mergeţi la medic

Dacă a intervenit o problemă de sănătate în trupul soţului şi de aici se trage pasivitatea lui în relaţia fizică, va fi nevoie să meargă la medic. Dar poate va fi nevoie să mergeţi împreună. Deci, fii gata să mergeţi la medic şi să vorbeşti înţelept acolo.

9. Fii gata să mergeţi împreună la pastor

Relaţia fizică dintre soţ şi soţie este una pe larg şi profund abordată de Dumnezeu pe paginile Sfintelor Scripturi şi acolo sunt răspunsurile adevărate. Este trist să vezi cum oamenii merg în fiecare duminică la biserică să asculte predici şi să se închine, iar când ajung să aibă probleme de acest ordin se adresează în primul rând la sexopatolog. Cu siguranţă că sunt şi specialişti buni care îi tratează pe oameni, dar trist este faptul că mulţi aşa numiţi sexopatologi le sugerează atât bărbaţilor, cât şi femeilor care vin cu probleme de căsătorie, ca să iniţieze o relaţie în afara căsătoriei. Foarte multe cupluri pe care le-am consiliat mi-au mărturisit că au primit astfel de „rețete” de la aşa numiţii sexopatologi, care le spuneau că doar aşa îşi vor restabili dorinţa şi capacitatea să întreţină relaţii sexuale cu soţul sau soţia. De aceea, mergeţi la pastor şi cereţi ajutorul. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu pastori care să vă înveţe şi să vă dea soluţiile eficiente din Cuvântului lui Dumnezeu. Pastorii însă, trebuie să nu-şi depăşească limitele şi să nu-şi asume rolul care le revine medicilor. Să explic ce am în vedere. A venit la mine un bărbat al unui cuplu care le-am oficiat cununia şi mi-a spus că experimentează anumite probleme în relaţia lor fizică. Mi-am dat seama că posibil este mai degrabă o problemă de sănătate şi l-am îndreptat la un medic urolog despre care ştiu că este un foarte bun specialist. Nu peste mult timp m-am întâlnit din nou cu acel bărbat şi mi-a spus că într-adevăr avea o problemă de sănătate, că medicul i-a prescris un tratament şi că acum nu mai au nici un fel de probleme în relaţia lor conjugală. Deci, vă sfătuiesc să mergeţi la pastor înainte de a merge la medic.

10. Fii gata să rabzi

Soluţionarea problemei ar putea să necesite un timp mai îndelungat. De aceea, înarmează-te cu răbdare, aşa cum spune Sfânta Scriptură:

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:2-4)

Se poate întâmpla şi o situaţie mai grea, când partenerul tău de căsătorie poate ajunge într-o stare ca să nu mai poată întreţine relaţii sexuale până la sfârşitul vieţii. Priveşte la Dumnezeu şi caută să-ţi găseşti bucuria şi împlinirea în părtăşia cu El şi în părtăşia cu partenerul de căsătorie, chiar dacă nu mai puteţi întreţine relaţii sexuale.