Ce să faci când continuu visezi pe cei morți?

Dacă visezi des o persoană care a decedat sau pe cineva cu care ai un conflict nerezolvat, citește cu atenție acest articol, în care răspund unei persoane cu probleme similare cu ale tale. Iată întrebarea:

Când adorm, îmi apare în vis bunica mea decedată. Nu doar o dată, ci des îmi apare în vis. Înțeleg că ea nu era creștină și parcă mă cheamă să o ajut. Dar nu pot face nimic și, încă, nu am de-a face cu morții. Ce să fac și cum să scap de aceste vise, este legătură cu vreun păcat? Este un alt caz, de exemplu, suntem dușmani cu cineva și tot îmi apare în vis, ca și cum ar trebui sa merg să fac pace – dar știu că dacă are o atitudine dușmănoasă, nu are sens. Se întâmplă și la alți oameni. Ce să fac în legătură cu visele?

Visele pot fi o cursă rea

Ca să aveți o concepție biblică și o atitudine corectă despre visele din somn, vă invit să ascultați cu multă atenție emisiunea “Despre vise – Adevărul despre Adevăr” pe care o găsiți pe canalul de YouTube Moldova Creștină TV.

De asemenea, vă invit să citiți articolul “Ce spune Biblia despre tălmăcirea viselor?”, pe care îl găsiți pe portalul http://www.moldovacrestina.md.

Pentru mulți creștini imaturi în credință visele pot deveni poarta pe care vrea Satana să-i împingă în curse spirituale periculoase. De aceea, trebuie să fiți foarte atenți și să nu vă lăsați atrași de vrăjmașul sufletelor omenești, căutând să mergeți la cei care tălmăcesc visele sau să căutați cărți, care să vă învețe cum să interpretați visele. Aceasta este o urâciune și trebuie să vă feriți de ea.

Spuneți oamenilor despre locul de chin unde merg morții care au respins Evanghelia

Dacă tot vă apare bunica decedată în vis și vă spune să o ajutați, aceasta este încă o confirmare a adevărului biblic despre realitatea vieții de după mormânt și anume, că cei neprihăniți au mers la Domnul Isus Hristos în Împărăția cerurilor și cei care au respins mântuirea oferită de El au mers în locuința morților, unde vor sta până la judecată și apoi vor fi aruncați în iazul de foc și de pucioasă. Spuneți rudelor care au cunoscut-o pe bunică despre visele pe care le vedeți în mod repetat și vorbiți-le despre viața veșnică și cum prin pocăință pot să se nască din nou, căci Domnul Isus a spus:

Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu. (Evanghelia după Ioan 3:3)

Mergi să te împaci repede cu cel ce sunteți certați și îți apare în vise

Când în vis îți apare des persoana cu care ești certat și nu dorești să te împaci, să știi că este un îndemn de la Duhul Sfânt ca să renunți la mândrie și îngâmfare și să mergi să te împaci. Nu mai amâna, ci mergi să te împaci, cum ne-a învățat Domnul nostru Isus Hristos, când a spus:

23) Așa că, dacă îţi aduci darul la altar și acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, (24) lasă-ţi darul acolo, înaintea altarului, și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. (25) Caută de te împacă degrabă cu pârâșul tău, câtă vreme ești cu el pe drum, ca nu cumva pârâșul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului și să fii aruncat în temniţă. (26) Adevărat îţi spun că nu vei ieși de acolo până nu vei plăti cel din urmă bănuţ. (Evanghelia după Matei 5:23-26)

După ce te vei împăca, nu vei mai avea aceste vise. Iar dacă zici că este o persoană problematică, tu fă-ți partea ta, căci este scris că, în măsura care atârnă de noi, trebuie să trăim în pace cu toți oamenii. Deci, mergi să te împaci și nu vei mai avea motivul să visezi aceste conflicte neîncheiate.

Dumnezeu să te ajute să crești mereu în cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu prin studierea profundă a Bibliei. Dacă nu știi cum se studiază Biblia, îți recomand să faci rost de cursul “Doamne, învață-mă să studiez Biblia în 28 de zile”. Te invit în fiecare zi de miercuri să studiem împreună Biblia online la orele 19:00. Pentru informații suplimentare contactați la contact@moldovacrestina.md sau la Linia de Ajutor Spiritual +373 78 777 099.