Ce pot face creștinii pentru soluționarea crizei politice din Moldova?

Situația politică din Moldova era la tensiune maximă în ultimele luni. Ieri, cînd s-a adunat Parlamentul pentru votarea guvernului Filip, s-a desfășurat un protest de foarte mare amploare și cu violențe. Pînă la acest moment cunoaștem că au fost răniți 5 civili și 8 polițiști

Protestatarii au reușit să spargă ușile și să intre în Parlament și au agresat pe unii din deputați. Totuși, la miez de noapte, noul guvern a depus jurămîntul și a fost instituit. Liderii protestatarilor au chemat poporul la noi proteste azi și situația rămîne a fi tensionată. 

Noi, creștinii din Moldova, am intrat în post ieri și vom continua să postim toată ziua de azi.  Rugați-vă împreună cu noi pentru desfășurarea pașnică a protestelor de azi și ca să ne ferească Dumnezeu de noi violențe, dar și de instaurarea unei dictaturi, indiferent dacă aceasta va veni din partea celor care stau acum la conducere sau a celor din opoziție. Pînă acum am avut toată libertatea religioasă și am putut să ne închinăm lui Dumnezeu și să propovăduim Evanghelia oriunde și oricînd. Să ne rugăm pentru pace în Moldova și ca să ne dea Dumnezeu nouă, ucenicilor lui Isus Hristos, înțelepciune și îndrăzneală să folosim chiar și aceste împrejurări pentru vestirea Evangheliei, iar oamenilor să le dea pocăință. 

În loc să ieșim la proteste, mai bine să ne adunăm împreună pe la casele voastre și să stați pe genunchi în rugăciune pentru țară. 

În baza celor transmise la noutăți faceți-vă liste de rugăciune și să ne rugăm continuu pentru pace în țară și ca să ne păstreze Dumnezeu libertatea propovăduirii Evangheliei pe care am avut-o pînă acum. Să cerem de la Dumnezeu înțelepciune și cumpătare pentru conducătorii de la guvernare și pentru cei din opoziție ca să găsească soluții pașnice pentru această criză. 

Îmi dau seama că peste tot, în toate casele, la școli, la serviciu etc. se discută evenimentele politice. Domnul să ne dea înțelepciune ca să folosim  toate aceste împrejurări și discuții ca să le spunem oamenilor despre Dumnezeu și să le îndreptăm privirile spre El. Să nu polemizăm luînd partea unui sau altui partid, ci ajutați-i pe oameni să vadă că la Dumnezeu sunt soluțiile și că voia Lui este mîntuirea noastră a tuturor. Invitați pe toți oamenii să se roage și să postească cu voi. Chiar acum de dimineață să anunțăm prin intermediul rețelelor de socializare, email, telefon și să-i invităm pe oameni să se roage și să  postească, așa cum suntem învățați de Dumnezeu în Sfintele Scripturi: 

Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (1 Timotei 2:1-4

Nu nesocotiți puterea rugăciunii, căci mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Ilie era un om ca și noi și s-a rugat Domnului să nu ploaie și n-a plouat trei ani și șase luni. Apoi, s-a rugat din nou, și cerul a dat ploaie. În Israel tot era o mare criză politică și economică atunci, dar s-a rezolvat prin rugăciune și s-a rezolvat la vremea stabilită de Dumnezeu. Să veghem în rugăciune.