Câţi ani sunt de la Adam până la Samuel!

Întrebare:

Am citit articolul legat de cîţi ani au trecut de la facerea lumii până la Exod. Acum vă întreb -cam ce vârstă credeţi că are lumea, socotind anii de la facerea ei pina în zilele noastre?  Dacă se poate divizând în 2 perioade-una de la facere la venirea lui Isus si a 2-a de dupa nasterea Mântuitorului pâna azi. Tot citim pe internet articole fara temei  ,zic eu , ce afirmă ca vârsta Pământului e de nu ştiu câte milioane de ani, că de la Pământ la nu stiu ce stea/planeta sânt atâţia ani lumina, ca ei trimit mesaje în spatiu în speranţa că vor primi raspuns de la nu ştiu ce civilizaţii extraterestre.  Făra folos ,zic eu , de vreme ce Biblia nu mentioneaza alte planete create de Dumnezeu pe care sa trăiască alte creaţii ale Sale. Vă mulţumesc si Doamne ajuta!

Îmi cer scuze că răspund cu întârziere.

Într-un articol am prezentat anii ce au trecut de la facerea lumii până la scoaterea poporului evreu din robia egipteană. Am calculat că au trecut 2666 ani până la ieşirea poporului din Egipt.

De la ieşirea din Egipt până la intrarea în ţara Canaan au trecut 40 de ani.

Aceştea au fost anii în care poporul evreu mânca mana pe care le-o dădea Dumnezeu.

“Copiii lui Israel au mâncat mană patruzeci de ani, până la sosirea lor într-o ţară locuită; au mâncat mană până la sosirea lor la hotarele ţării Canaanului.” (Exod 16:35)

Perioada judecătorilor a fost aproximativ 480 de ani.

Din motiv că nu se ştie anul naşterii lui Iosua  apare un interval de timp pe care-l putem presupune . Prima menţionare despre Iosua se face în Exod 17, atunci Moise îi porunceşte să ia câţiva oameni ca să lupte. Atunci era în a treia lună după ieşirea din Egipt.  Apoi în cartea Judecători 2:8 spune că Iosua a trăit 110 ani.

Câţi ani condus Iosua poporul evreu în ţara Canaan? Dacă presupunem că Iosua a avut 30 de ani în Exod 17, atunci la ieşirea din pustiu avea în jur de 70 de ani. Deci a condus poporul 40 de ani.Apoi mai este perioada în care au fost bătrânii care au văzut lucrările lui Dumnezeu.

Astfel anii care îi putem considera de la intrarea în Canaan inclusiv perioada judecătorile este aproximativ  480 de ani.

În cartea Faptele Apostolilor ,capitolul 13 aflăm un mic detaliu:

“Şi, după ce a nimicit şapte popoare în ţara Canaanului, le-a dat de moştenire pământul lor, pentru aproape patru sute cincizeci de ani. După aceste lucruri, le-a dat judecători, până la prorocul Samuel. (Fapte 13 :19-20)

Vă propun un articol în care se fac aceste calcule : Perioada judecătorilor. Capitolele la care se fac referinţă sunt din cartea Judecătorilor.

Deci de la Adam până la ieşirea din Egipt au trecut 2666 ani apoi a urmat perioada de 40 de ani în pustie, şi apoi perioada cuprinsă în cartea Judecători – de aproximativ 480 de ani.
În total de Adam până la Samuel au trecut 3186 de ani.

(va urma)