Ce să faci când înțelegi că nu te-ai căsătorit cu persoana potrivită?

Întrebare:

Domnule pastor, sunt creștină, botezată la 13 ani. Acum am 23 și locuiesc de 4 ani în altă țară. Relația mea cu Dumnezeu s-a răcit, între timp am cunoscut un băiat de religie ortodoxă. Am început o relație de câțiva ani, în care i-am spus că este păcat să avem relații intime fără căsătorie. A acceptat. I-am vorbit de Evanghelie, a fost și la biserică cu mine, dar mi-a spus că el simte mai mult prezența lui Dumnezeu în biserica ortodoxă, este o atmosferă mai duhovnicească. L-am însoțit și eu de câteva ori. Vara aceasta i-am scris unui pastor foarte cunoscut dacă e posibilă căsătoria aceasta. El a răspuns că trebuie discutat despre viitor, apoi se poate face. Am fost la el și am vorbit, a acceptat să ne cunune cu condiția că copiii să fie duși la binecuvântare, iar fiecare din noi își va păstra credința. De când m-am căsătorit, simt nevoia să mă apropii mai mult de Dumnezeu, să mă rog mai mult, să iubesc mai mult, să postesc pentru cei ce nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Credeți că am făcut o greșeală cu această căsătorie? Menționez că soțul meu s-a schimbat mult în mai bine de când ne cunoaștem și am reușit să îl atrag spre cele sfinte. Cum ar trebui să procedez în continuare? Biblia interzice căsătoria cu un necredincios, adică un om care nu crede în Dumnezeu și nu I se închină Lui. Poate fi considerat soțul meu un necredincios, atâta timp cât Îl recunoaște pe Dumnezeu în credința lui?
Menționez că nu m-a tras jos de la credință, din contra, am început mai puternic să Îl slujesc pe Dumnezeu și îmi doresc ca într-o zi Dumnezeu să Se descopere în adevăr soțului meu.

Dragă soră, nu știu cine a fost pastorul care te-a sfătuit atunci, dar nu a făcut bine și nu s-a condus de învățătura Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că o ucenică a lui Isus Hristos, care a experimentat nașterea din nou, nu se poate căsători decât cu un bărbat care face parte din același legământ și care a luat aceeași hotărâre. Lucrul acesta este foarte clar prezentat în Sfintele Scripturi și pastorul ar fi trebuit să te îndrepte după Cuvântul lui Dumnezeu atunci când ai mers să-l întrebi.

Acum, dacă ai intrat în acest legământ al căsătoriei, să nu mai îngădui cumva Satanei să-ți trimită sau să-ți pună în minte gândul divorțului. Acum trebuie să rămâi în căsătorie cu acest bărbat și să-ți îndeplinești rolul de soție, așa cum te învață Cuvântul lui Dumnezeu. Din ce ai scris în acest mesaj, înțeleg că soțul nu-ți pune piedici să te închini Domnului Isus și nu te oprește de la nimic. Mulțumește lui Dumnezeu că este așa și că are respect pentru tine și pentru credința ta. Caută să fii o bună ucenică a lui Isus Hristos și urmează învățătura Lui. Fii nelipsită de la serviciile divine ale bisericii locale din care faci parte și învață-i pe copii din Sfintele Scripturi, care sunt aceleași și la ortodocși și la baptiști, și la penticostali și la toate confesiunile creștine. Excepție fac erezii precum sunt Martorii lui Iehova, care au făcut o traducere, în care au schimbat textul intenționat ca să se potrivească cu erezia lor. Cu privire la felul cum trebuie să te porți cu soțul, urmează sfatul pe care l-a dat apostolul Petru și anume:

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:1–6)

Poartă-te cu tot respectul față de soțul tău, dar roagă-te Domnului să-ți dea îndrăzneală și înțelepciune ca să-i spui Cuvântul lui Dumnezeu. Nu știu ce îl face să creadă că este mai duhovnicească atmosfera, dar un lucru este foarte important să știm toți că atmosfera spirituală într-o biserică este cu adevărat atunci când acolo se studiază Cuvântul lui Dumnezeu și când oamenii înțeleg învățătura lui Hristos și o urmează. Așa să vă ajute Dumnezeu să faceți în fiecare zi a vieții și vorbiți-i soțului cât de important este să se nască din nou, căci Domnul Isus a spus:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. (Ioan 3:5)

Vă mai recomand să faceți rost de cursul “Căsătorie fără regrete”, ca să-l studiați bine și apoi să știți cum să vă purtați și cu soțul, și cu copiii și să vă trăiți frumos credința în căsătorie.