Este bine să te căsătoreşti când ai de întors mari datorii financiare?

Întrebare:

Am prietenă şi o iubesc nespus de mult. Mă aflu peste hotare la moment. Vreau foarte mult să mă căsătoresc cu ea. Ce trebuie să fac, căci am datorii mari financiare şi nu pot să scap de ele? Ce mă sfătuiţi să fac în cazul dat?

Nu există în Biblie o poruncă prin care Dumnezeu ar interzice căsătoria celui ce are datorii mari financiare. Totuşi, vă sfătuiesc, dacă este posibil,  să depuneţi tot efortul pentru a lucra şi a întoarce mai întâi datoriile şi doar apoi să vă căsătoriţi şi iată de ce:

  1. Datoriile pe care le aveţi pun o presiune şi un stres asupra Dvs. Nu cred că vreţi să o puneţi pe soţie sub aceeaşi presiune. Dar, pe de altă parte, presupun că şi prietenă a ajuns să împărtăşească într-o oarecare măsură deja greutatea acestor presiuni.
  2. Presiunea datoriilor vă va împiedica să vă concentraţi la zidirii relaţiei cu soţia pentru că mintea vă va fi şi atunci preocupată tot atât de mult ca şi acum de întoarcerea datoriilor.
  3. Când te căsătoreşti şi întemeiezi o familie, aceasta presupune anumite cheltuieli necesare pentru nuntă, luna de miere (care este foarte importanta pentru a pune temelia unei relaţii frumoase) şi pentru chiria unei încăperi şi cele trebuincioase la început. Este important să aveţi un servici, o sursă de venit, prin care să puteţi face faţă acestor nevoi şi să puteţi întreţine soţia şi copiii care vi se vor naşte.

Presupun că situaţia Dvs. are multe momente specifice care nu au fost prezentate în mesajul ce mi-aţi adresat, dar sper că sfaturile pe care vi le dau să fie relevante. Cel puţin, dacă nu este posibil să aşteptaţi până întoarceţi toate datoriile, depuneţi tot efortul să vă aranjaţi la un servici de unde să aveţi un salariu şi apoi să vă căsătoriţi ca să puteţi face faţă nevoilor familiei şi să întoarceţi datoriile puţin câte puţin.