De ce cardurile de sănătate cu cip nu pot fi acceptate de creştini?

Întrebare:

Parinte, stim cu totii ca din 2011 se vor introduce cardurile de sanatate cu cip. Am auzit ca ne vor fi repartizate prin posta. Exista o adevarata polemica, pe aceasta tema, insa concluzia pare a fi una singura: nu trebuie luate. Intrebarea mea este: ce vom face dupa aceasta? Nu vom mai beneficia de servicii medicale? Daca eu nu voi avea card, copilul meu, pe care il voi naste in ianuarie, va beneficia de vaccinuri si de vizite medicale cum este normal? Multumesc pentru raspuns! Doamne ajuta!

Eu locuiesc în R. Moldova şi am căutat să mă informez pe net cu privire la aceste carduri şi să văd care sunt motivele pentru care nu sunt acceptate sau temute de creştini. Nu am găsit încă motive temeinice. Rog cititorii care cunosc motivele conform cărora creştinii nu trebuie să accepte aceste carduri să se expună la comentarii.

Cu mai mult timp în urmă am fost întrebat cu privire la paşapoartele biometrice şi am răspuns în articolul “Paşapoartele biometrice şi 666”. Citiţi ca să vedeţi o abordare biblică a acestui subiect.